Trysilfjellet runt

Efter tre dagar med fint väder innehållande toppbestigningar & vandring/löpning på fjället bestämde mannen & jag oss för att springa Trysilfjellet runt (den heter Fjellrunden & är en cykel- & vandringsled). Sträckan är 13 km lång, vilket skulle bli det längsta jag sprungit (har sprungit 12 km som längst tidigare). Rundan är mycket kuperad, men 13 km trodde vi att vi skulle klara av.

Vi hade tänkt att springa högervarv runt fjället, men hittade inga spårmarkeringar så vi valde vänstervarv istället, eftersom vi hade gått åt det hållet tidigare i veckan. När vi hade kommit ca 6,5 km hittade vi inga markeringar för att komma vidare. Vi lyckades dock ta oss till Trysil Høyfjellssenter i Fageråsen. Där hittade vi en ny skylt med vandringskartan, men några markeringar i naturen hittade vi inte. Vi sprang upp & ner i backarna, hamnade i en myr & dränkte fötterna, men några markeringar hittade vi fortfarande inte. Så när min löparklockade visade på 9 km bestämde vi oss för att vända tillbaka & ta samma väg hem igen. Motvind, dimma & klafsigt i skorna. Det blev inte den rundan vi hade tänkt oss, men det blev definitivt en runda att minnas – den längsta rundan jag någonsin sprungit, 17.59 km!! På den sista kilometern försvann dimman & solen tittade fram mellan molnen. Det var på trötta ben vi kom hem till fjällstugan.  //Vickan

Här är även ett inlägg om min morgonlöpning i Oslo!

 image

Rundan började strax efter kl. 09.00 i småregn & dimma på en grusväg från Skihytta bort mot Grønskaret.

Löpning på Trysilfjellet

Dimman låg tjock över bergen. På bilden högst upp till vänster är Skurufjellet helt skymt av dimman. Mannen springer mot Fageråsen. I början hade det till & med varit skönt med vantar… Hjortron & tuvull fanns i mängder utmed löprundan. Över en stor myr hade de byggt spänger.

Vickan löpning

Trysil Høyfjellssenter

När vi kom fram till Trysil Høyfjellssenter lättade dimman i dalen, men ett tjockt täcke låg över topparna. Här var typ enda spårmarkeringen på hela rundan!

Karta Trysil

Vandrings- & cykelkartan som vi hade att gå efter. Inte så detaljrik direkt & spår 134 kom vi alltså bara från Skihytta via Grønskaret till Trysil Høyfjellssenter. Sedan fick vi vända.

Vickan springer över myren

På tillbakavägen över myren.

Grønskaret Trysil

Dimman lättade mer & mer ju närmare bilen i Skihytta vi kom. Underbar utsikt över blånande berg. Här är vi snart tillbaka vid Grønskaret.

Längsta rundan - löpning

Nöjd tjej ändå, efter att ha sprungit 4,5 km längre än planerat. Skulle kanske klara en halvmara trots allt… ;-).

2 kommentarer
    1. Tanken att springa en halvmara har faktiskt aldrig slagit mig tidigare. Men efter detta pass så föddes ändå tanken… 🙂 //Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras