Tillsammans mot mobbning

✖️VIKTIGT inlägg✖️

Hur motverkar vi mobbning på bästa sätt? Jo, genom att tala om det. Genom att belysa problemet och ta upp det till ytan!

Tusentals barn, ungdomar och vuxna blir utsatta för mobbning varje år. Statistiken stiger sakta för varje år. Idag är 10% av Sveriges 1,3 miljoner skol- och gymnasieelever drabbade. Det är 130.000 barn och ungdomar som går till skolan med en klump i magen. Det är tid för en förändring. 

Vi vill här och nu belysa detta samhällsproblem. Ett instagraminlägg kan kanske rädda liv. Vi är 7 st olika instagramkonton som gått ihop för att ta upp kampen mot mobbning. Haka på oss i kampen . Vi vill här väcka hashtaggen #tillsammansmotmobbning till liv igen.

Gå gärna in på instagram och reposta detta för att sprida budskapet och använda gärna hashtaggen ovan.

✔️Dessa konton står bakom detta:

@artistsunitedagainstbullying @peterblaha @panetoz @theozofficcial @sassabassaofficial @peteriwers och @pickedlastsweden. 

Tillsammans mot mobbning

Jag som arbetar som skolkurator ser tyvärr ofta hur mobbning påverkar och förstör för många barn och ungdomar. Det är oerhört viktigt att prata om detta, så att de som blir utsatta vågar berätta för en vuxen och de som utsätter förstår att det skadar! Tillsammans kan vi hjälpas åt att utrota mobbning!  

Tack @jennytherunner för att du tipsade om detta! 

Jag hoppas att fler av er hänger på! Det är som sagt viktigt att prata om detta! //Vickan

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras