Sista passet med Runacademy

Allra sista passet med Runacademy för den här terminen. Som jag har älskat varje onsdagskväll – ONSYAY!! Och jag har älskat det så mycket, att jag faktiskt ska gå Runacademys löpcoachutbildning i mars och bli ledare till våren. Ser sååå mycket fram emot det. Jag är ju utbildad idrottslärare och har saknat att leda grupper. Det känns fantastiskt kul att få möjlighet att göra detta igen via Runacademy!

Terminens sista pass hade rubriken Time Catch intervaller. Det innebar att vi skulle springa intervallerna i ett så jämnt tempo som möjligt. Genom denna variant av intervallträning förbättrar man både fartkänsla och syreupptagningsförmåga.

Tuff-/Medelgruppen sprang 6 x 800 meter. 2 minuters vila mellan varje intervall. Vi sprang en kuperad bana. Målet var alltså att försöka hålla samma tempo alla sex varv. Jag är riktigt nöjd. Mina varvtider blev: 4:33, 4:30, 4:30 4:30, 4:30 och 4:25. Detta utan att kolla på klockan under själva löpningen, utan bara springa på känsla. Häftigt att det blev så jämnt ändå.

Naturligtvis var det uppvärmningsjogg på minst 7 minuter, tänjningsövningar och löpskolningsövningar samt 7 minuters långsam nedjogg samt stretching.

Idag var det alltså allra sista löppasset med #RunacademyNKPG för detta år. Jag har faktiskt inte missat ett enda pass. 13 onsdagspass och två helgpass. Jag har ärligt njutit varje gång! Nästa år är jag inte med som deltagare, utan en av ledarna istället. Ser otroligt mycket fram emot detta. Jag har älskat varenda onsdag under hösten, så jag hoppas att jag kan få förmedla denna känsla till deltagarna i vår!

Vi fick frukt och pepparkakshjärtanmedaljer som avslutning på terminen.

TACK alla fantastiska ledare och deltagare för den här hösten. Jag har haft så himla kul. Jag har blivit så trött. Jag har fått utmana mig själv. Jag har lärt mig nya saker. Jag har lärt känna en hel del nya härliga människor, som jag även börjat springa tillsammans med utanför onsdagsträningarna. Jag har haft det bäst helt enkelt! Kram Vickan

Sista passet med Runacademy

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.