Morgonlöpning med systrarna

Vi ställde klockan och vakande till en knallblå himmel. Sådan kontrast mot gårdagens mulna och regninga himmel. Termometern stod endast på 10,9 grader, men vi chansade att solen skulle värma oss. Och det gjorde den verkligen. Vi sprang 5,7 km på grusvägar och i skogen. En ny runda för mig, men jätteskön och vacker som en morgonrunda här på landet. Morgonlöpning med systrarna vill jag ha varje helg! Synd att vi bor så långt ifrån varandra. Men det var riktigt härligt att vi fick till två löppass tillsammans på två dagar.

För 7 veckor sedan råkade jag ut för att andningen bara tog slut. Ja, inte helt alltså men som att ett lock las på strupen för ett minikort tag. Sedan tog jag det lite lugnare ett tag samt besökte läkare. På träningsresan och efter träningsresan har det dock funkat relativt bra med andningen. Det kändes som att det vände och blev som vanligt igen. Tills IDAG, då hände det igen. Det var hur härligt som helst att springa, men i en mindre uppförsbacke hände samma sak igen. Det kändes som att ett lock las på andningen igen. Jag stannade till, andades lugnt ett litet tag och kunde sedan springa vidare som om inget hade hänt. Märkligt. Tur att jag har lite ”utredningar” på gång inom sjukvården.

Jag avslutade löprundan med ett fredagshopp på bryggan. Ett fredagshopp av det lite bättre slaget! Vi körde sedan styrka och puls på gräsmattan i drygt 15 minuter. 35 sekunder jobba och 10 sek byta övning. Vi körde varannan pulshöjande och varannan ren styrka. Exempel på övningar vi körde var jumping jacks, plankan, benböj med vadlyft, crunches, sumoupphopp, utfall bakåt, skridskohopp, höftlyft, skidhopp och mountainclimbers. Grymt skön start på dagen och extra gott med frukost efteråt. Vi tog sedan en kaffe i solen på bryggan. Livskvalité! //Vickan

Morgonlöpning med systrarna

Morgonlöpning

Running

Fredagshoppet

Att stretcha på bryggan med sjöutsikt är lycka.

Stretching på bryggan

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras