Min första termin som löpcoach

Sista ONSYAY för våren. Min första termin som löpcoach är därmed avslutad. Det har varit en kanonkul vår med 13 intervallpass och 2 extra pass. Jag har inte varit med på alla 15 pass, men väl 11 pass. Resor till Barcelona och Portugal, sonens 18-årsdag och 20-årig bröllopsdag har dock krockat med fyra pass. Det ger så otroligt mycket att träna tillsammans i grupp med andra löpintresserade. Att få lära ut löpteknik, peppa och pusha deltagarna genom ett pass och se utvecklingen från gång till gång är fantastiskt. Efter varje pass har jag ett leende på läpparna och ett stort varmt hjärta. Alla löpare i vår träningsgrupp inspirerar och imponerar.

Kvällen pass bestod av intervaller där man alternerade snabbt tempo med tröskeltempo.

Vi hade mätt upp en slinga på ca 500 meter, där de skulle växla enligt följande:
150 m i tröskeltempo
100 m snabblöpning
150 m i tröskeltempo
100 m snabblöpning

Gruppen jag hade hand om ikväll körde detta gånger 10. Vi hade 90 sek vila mellan varven. Vi ledare  hjälptes åt att peppa, pusha och ge feedback på löpteknik till deltagarna. När man tränar i grupp så tar man ofta ut det där lilla extra och fightingfejs var det många ansikten som hade på slutet. Härligt att se! Och så otroligt bra kämpat!

TACK för en fantastiskt kul, givande och innehållsrik termin. Jag hoppas att vi ses i höst igen! //Vickan

Runacademy Norrköping

Min första termin som löpcoach

Löpcoach

Löpträning

Vill ni få tips om fler varianter på intervallpass, så kolla in min kategori Träning – pass. Där finns även alla hemmapass (cirkelpass och andra styrkepass).

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras