Skrattade mig över backkrönen

Alltså ni fattar inte – jag är så jä..a GLAD! 6 km utan att stanna och jag skrattade mig över backkrönen (Sant! Gick inte att hålla skrattet och lyckan tillbaka!). Tidigare har jag ju varit tvungen att stanna ovanför alla backar, då luften helt har tagit slut.

Spirometri

Idag gjorde jag spirometri för första gången och hade en kanonbra sjuksköterska på astmamottagningen. Två timmar senare ringer min läkare upp och berättar om resultaten. Jag ska få göra lungröntgen nästa vecka och hon skrev även ut Ventoline som jag ska testa att ta innan träning. Det har dragit ut på tiden, men jag känner verkligen att min vårdcentral har tagit mig på allvar. Så tacksam för det! Jag har fått göra EKG, arbets-EKG, PEF-mätning, PEF-mätning vid ansträngning och tagit prover. 

Ventoline

Första löppasset med Ventoline idag! ÄNTLIGEN hade jag gamla känslan tillbaka igen. Jag har kämpat sedan i mars, ett halvår med löprundor som varit kortare och saktare än tidigare. Där jag har fått stanna efter var och varannan kilometer för att andas. Jag har varit tvungen att stanna ovanför uppförsbackarna då luften helt tagit slut. Benen har varit som stockar. 

Idag, med en push Ventoline i mig, sprang jag sammanhållande 6 km, kunde trycka på i uppförsbackarna och hade en kilometertid som är 1 min snabbare än sista halvåret. Benen kändes pigga och fräscha. Fredagshoppet är nog halvårets gladaste!! 🙏🏃‍♀️😍

Nu drygt två timmar efter löppasset känner jag mig fortfarande fräsch och har lätt att andas. Det är verkligen en sådan galen skillnad. Idag NJÖT jag till fullo av träningen igen. Jag som har fått kämpa varenda pass senaste halvåret och pannbenet har tagit mig runt de flesta rundorna. Men vilket pannben jag har utvecklat sen…😉

Jag hoppas sååå att denna känsla håller i sig när jag tränar framöver. För jag går som på ett rus av glädje nu. Vilken fantastisk fredag det blev! Kram från Vickan

Fredagshoppet

Astmamottagningen

Ventoline

Inhalera ventoline

Löpning

Skrattade mig över backkrönen

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras