Veckans löppass: 30-45-60 sek

Veckans löppass: 30-45-60 sek. Jag har fått inspirationen av detta pass från Elmina. Hon skrev om det som riktigt roligt och jag kan bara hålla med! Passet går ut på att springa intervaller i en liten stege uppåt, med 30 sek vila mellan intervallerna. Börja med 30 sek, öka sedan till 45 sek nästa intervall och till sist 60 sek. Sedan börjar du om från början med 30 sek och så vidare. Upprepa dessa tre intervaller fem gånger. Sedan 5 min vila innan du går på nästa omgång.

Så här körde jag passet:

12 min uppvärmningsjogg

30 sek intervall – 30 sek vila
45 sek intervall – 30 sek vila
60 sek intervall – 30 sek vila
Upprepa detta 5 gånger efter varandra.

5 min vila. Jag gick lugnare under denna vila. Ville inte stå still och bli kall utomhus.

Kör samma serie en gång till.
30 sek intervall – 30 sek vila
45 sek intervall – 30 sek vila
60 sek intervall – 30 sek vila
Upprepa detta 5 gånger efter varandra.

10 min nedvarvningsjogg

Du väljer själv om du vill köra en serie, två serier eller tre serier. Jag valde två serier denna gång. Nästa gång har jag kanske mer tid till förfogande och då tänker jag testa tre serier. //Vickan

Veckans löppass: 30-45-60 sek

Intervallöpning

Vill du få fler tips på intervallträning? HÄR hittar du alla Veckans löppass.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras