11 december – Julkalender 2019

11 december – Julkalender 2019. Dagens aktivitet är 11 minuter armstyrka. Alternera rullande följande övningar under hela tiden, 11 av varje i den ordning som de står nedan.

Armhävningar – breda
Triceps dips på stol
Hindu pushups

Armhävningar – smala
Walking plank

Håll ut hela tiden. Skaka loss armarna om de blir darriga eller stela. Eftersom min axel tyvärr inte klarar denna armstyrka än, så har jag faktiskt bara fotat dessa övningar. Jag hade hoppats på att axeln skulle vara BRA idag (vilket jag tog för givet att den skulle vara när jag gjorde julkalendern). Nu blir det inte alltid som man har tänkt sig. Nästa vecka väntar 4:e kortisonsprutan och förhoppningsvis är axeln bra sedan. Jag körde 11 min på löpbandet istället som dagens lucka/datum.  //Vickan

#HappyJulkalender2019

Armhävningar - breda

Ovan armhävningar – breda. Ha händerna mer än axelbrett. Tårna i golvet i första hand, blir det för jobbigt så sätt ner knäna.

Nedan triceps dips på stol. Ha fingrarna vända mot dig. Stå på raka armar och endast hälarna i golvet. För kroppen nära stolen, tills armbågarna är i ca 90 grader. Tryck dig upp på raka armar igen.

Triceps dips på stol

Nedan hindu pushups. Stå som ett upp och nervänt V (jag är så stel, så jag ser inte direkt ut som ett V, men ni fattar positionen va!?). Böj armarna och för huvudet ned mot mattan. Triceps jobbar hårt i denna övning. Endast händer och fötter nuddar golvet i denna övning. För överkroppen nära golvet och sträck sedan på armarna samtidigt som du lyfter upp huvudet. Tillbaka till startposition och börja om. Här kan du se en film på övningen.

Hindu pushups

Nedan armhävningar – smala. Ha händerna nästan ihop. Tårna i golvet i första hand, blir det för jobbigt så sätt ner knäna.

Armhävningar - smala

Nedan walking plank (vandrande planka). Stå i plankposition på raka armar. Spänn bålen. Gå först ned på höger armbåge, sedan vänster armbåge. Gå tillbaka upp på höger hand och sedan vänster hand. Byt sedan till att börja med vänster armbåge – höger armbåge – vänster hand – höger hand.

Walking plank

Här kan du läsa om hela #happyjulkalender2019.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras