Första nätterna med tyngdtäcke

Sedan min axel skadades i januari har jag knappt sovit en enda hel natt. Jag känner att jag har bra balans på träning och kost, men sömnen haltar tyvärr. Så när jag fick reda på att The Nap Lab kommer från min hemstad Norrköping och jag fick möjlighet att testa ett tyngdtäcke tackade jag naturligtvis JA. Nu har jag sovit de första nätterna med tyngdtäcke.

Enligt The NAP Lab’s sida så kan man somna snabbare och nå en djupare sömn med tyngdtäcke. Dessutom har studier visat att stresshormonet kortisol minskar vid användandet av tyngdtäcke. The NAP Lab’s tyngdtäcken har ett yttertyg av 100 % organisk bomull och det är fyllt med små glaspärlor i en tunt polyestertyg. Täcket funkar alldeles utmärkt i ett vanligt påslakan, men det är lite tyngre att få in i påslakanet än ett vanligt täcke (naturligtvis!). Tyngdtäcket är tvättbart i 40 grader. Det rekommenderas att man har ett tyngdtäcke som är 10-15 % av sin kroppsvikt. Är man mycket vältränad kan man välja ett lite tyngre täcke om man önskar. Tyngdtäcket finns i fyra olika vikter: 5, 7, 9 och 11 kg. Mitt täcke är på 7 kg.

Hur känns det då?

Första två nätterna vaknade jag flera gånger. Det var en ovan känsla att ha tyngden på kroppen. Jag har ju svårt att vrida på mig på grund av min axel och nu blev det ju dessutom lite tyngre att vrida runt. Natt tre sov jag som en stock hela natten! Natt fyra sov jag också hela natten. Jag har läst andra utlåtanden som beskriver samma sak – lite halvdålig sömn första 2-3 nätterna och sedan fantastiskt. Så tipset är ju att man börjar använda tyngdtäcket i slutet på veckan, så att man kanske tar eventuella halvdana nätter på helgen. Men alla har inte känt av detta såklart! Nu hoppas jag att jag sover hela nätterna även i fortsättningen, för det är sååå skönt att vakna utvilad!

Det bästa av allt är att min adventstävling den 4:e advent har just tyngdtäcke från The NAP Lab som vinst!

Första nätterna med tyngdtäcke

Tyngdtäcke

Tyngdtäcke The Nap Lab

Tyngdtäcke

The NAP Lab

1 kommentar
  1. Jag har tänkt på detta några veckor nu. Bra att få höra ditt omdöme. Ska definitivt hålla utkik efter tävlingen.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras