Rörelseintegrering

Idag har jag varit på ett första besök hos Fredrik på Kroppsdynamik (Helhetshälsans hus). Jag gjorde en rörelseintegrering, vilket innebär en avläsning av kroppen i stillastående och i en del funktionella rörelser. Fredrik gjorde funktionstester på fötter, höfter och övriga kroppen. Min onda axel och mina stela axlar fick lite extra omsorg. Under tiden han genomför kroppsavläsningen är han tyst, men sedan får både jag berätta om mig och han förklarar och berättar vad han har sett. Det är lite ovant i början när man blir studerad från topp till tå, men samtidigt spännande när man får höra Fredriks analys. Han förklarar så att jag förstår och han testar olika saker. Jag märker stor skillnad på mitt rörelsemönster efter tester och behandling. Bland annat så blir jag rörligare i ryggslut och baksida lår genom ett speciellt tryck på lårets baksida. Det är verkligen inte hokus pokus, utan jag ser ju vad han gör och jag både ser och känner skillnaden. Häftigt. Jag var ganska jämn och bra i kroppen över lag. Min ena fot jobbar dock inte lika bra som den andra. Hålfoten behöver tränas upp på vänster fot.

Jag fick två övningar att köra några veckor. Ena övningen för foten (fötterna) och andra för baksida lår. 120 min rörelseintegrering kändes både bra och lite lyxigt. Det ska bli spännande att se vad detta kan göra för min kropp. Jag kan ärligt säga att jag kände mig betydligt lättare och smidigare när jag gick ut till bilen efteråt.

Syftet med denna rörelseintegrering är att öka rörligheten, hitta styrkor och svagheter samt kunna bli mer smärtfri. Dessutom från jag som kund bättre kroppskännedom när jag ser hur saker hänger ihop. Jag kan verkligen varmt rekommendera detta om du vill förbättra och förändra ditt rörelsemönster och din rörlighet. Att dessutom få bättre kännedom om sin kropp är värdefullt för att må bra och för att utvecklas. Jag har nu bokat in min snart 17-årige son, som tyvärr har problem med skador. Jag hoppas att detta kan hjälpa honom vidare. //Vickan

Rörelseintegrering

Helhetshälsans hus

Här är alla som finns i Helhetshälsans hus.

Kroppsdynamik

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras