Behandling är påbörjad

Idag fick jag min första behandling för ”tennisarmbåge” hos bästa PJHelhetshälsans hus. Behandling är påbörjad och det kommer att ta några besök innan resultat. Behandlingen består av massage och laser. Tur att tekniken utvecklas, för laser fanns inte som en variant på behandling när jag sist hade ont i min högerarm. Idag gjorde det galet ont, men ändå ”sköntont” på något sätt, när rygg, skuldror, axel och arm behandlades. Nästa så ont att jag blev kräkfärdig, men samtidigt kändes det verkligen att det hjälpte. Jag fick förklarat för mig på ett bra och enkelt sätt vad behandlingen ska göra och ge för resultat. Skön känsla att gå därifrån efter behandlingen med ett hopp om att bli skadefri och att jag förstod vad som gjordes.

Medicinsk laserbehandling är idag en väl beprövad behandlingsmetod. Laser används bland annat för att minska smärta och främja läkning. Den kan med fördel användas vid akuta skador i muskler och senor för att påskynda läkning och minska inflammationer.  Det finns inga dokumenterade biverkningar med denna behandlingsform. Laser används ofta ihop med andra behandlingsmetoder, som exempelvis massage och träning. Man kan även behandla hälsporre med detta! Tips till alla er som har frågat mig om jag vet hur man blir av med hälsporre.

För ca 10 år sedan fick jag tennisarmbåge när jag målade tak inomhus. Det tog två långa år att bli av med det då. Jag hade så ont att jag inte ens kunde lyfta en kaffekopp och jag hade konstant vilovärk. Jag provade alla möjliga och omöjliga varianter på behandling. Till slut gav det med sig och har tack å lov varit bra sedan dess.

Jag började få känningar i höger axel redan i våras, men tänkte att det går över. Sedan vandrade värken liksom ner i höger armbåge. Det har inte gått så långt som sist. Vissa dagar värker det så jag inte kan göra något med armen och vissa dagar kan jag vara som vanligt. Men nu tänker jag inte ha ont mer. Och det kommer uppenbarligen inte att försvinna av sig självt. Så att boka tid för behandling var det enda rätta. Jag är så nöjd med mitt beslut

Längtar efter att bli smärtfri i min arm igen!! //Vickan

Behandling är påbörjad

PJ (Per-Jonas) som driver Helhetshälsans hus och som är min behandlare.

 

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras