En runda förbi Strykjärnet

På vägen hem från jobbet stannade jag till och fredagssprang i Norrköping. Det blev en runda förbi Strykjärnet och genom Industrilandskapet, Åbackarna och Himmelstalund. Jag älskar ju ”min” skog, men att springa i denna vackra miljö i Norrköping är verkligen fint det också! Och kul med variation. Ett fredagshopp blev det såklart också. Det var nästan folktomt där jag sprang, vilket var lite konstigt en fredag vid 13-tiden. Men skönt för mig. En bra start på helgen. //Vickan

En runda förbi strykjärnet

Till höger om mig är det gula sjuhörniga Strykjärnet. Det är en av Norrköpings mest kända byggnader som stod färdigt 1917. Här var det från början textilindustri. Norrköping kallas ju även Lilla Manchester, då vi haft en betydande textilindustri.

Industrilandskapet

I många av de fina gamla industrilokalerna runt Motala ström är idag universitetet. Snacka om häftig miljö att studera i.

Livboj

Industrilandskapet

Stadslöpning

Industrilandskapet

Industrilandskapet

Tistel

Fredagshoppet

Papperskorg

Åbackarna

Himmelstalund

En runda förbi Strykjärnet

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras