Cirkelpass v. 11 – 2021

Cirkelpass v. 11 – 2021 har med en helt ny övning. Eller i alla fall en variant av en övning – varierade tåhäv. Det är verkligen superkul när man kommer på eller hittar övningar som är en variation av vanliga basövningar.

Vill du få med övningar med armar och axlar, så har jag gjort ett blogginlägg med lite samlade övningar för just dessa muskelgrupper. Byt gärna ut en övning i passet nedan eller lägg till ytterligare en övning, välj det som passar dig bäst, om du vill få med armar och axlar i cirkelpasset. För att se filmer på övningarna, swipa bildkollaget på instagram.
Hoppas att du få en bra och fysiskt aktiv vecka! //Vickan

Veckans cirkelpass:
Utfallshopp med mellanstuds
Liggande pulsande V
Squat med kosacksteg
Skridskohopp
Bensax
Varierade tåhäv

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Vill du få många fler tips på cirkelpass – klicka HÄR (där det finns över 100 olika cirkelpass). För att se cirkelpassen på instagram, kolla #cirkelpasslife.

Utfallshopp med mellanstuds

Ovan utfallshopp med mellanstuds

Gör ett hopp ut till utfall, där höger ben är fram och vänster ben är bak. Gör ett hopp och landa under kroppen med båda benen, då du gör ett studshopp i farten. Hoppa sedan direkt ut i ett nytt utfall med vänster ben fram och höger ben bak. Ha händerna samlade framför kroppen i utfallshoppet.
Om du inte vill hoppa: Gör ett utfallssteg bakåt med höger ben, när du är tillbaka med benet under dig, gå upp på tå med båda fötterna och gör sedan ett utfallssteg bakåt med vänster ben.

Nedan liggande pulsande V

Ligg på rygg med benen rakt upp. Dra isär benen så att de blir till ett brett V. I ytterlägen gör två pulsande tryck. Upp till startposition.

Liggande pulsande V

Nedan squat med kosacksteg

Gå ner i en djup squat. Ha händerna framför kroppen. För ut höger ben och sätt i hälen (som i ett kosacksteg). Tillbaka till squatposition och för sedan ut vänster ben och sätt i hälen. Alternera.

Squat med kosacksteg

Nedan skridskohopp

Hoppa från sida till sida. Ha endast det yttre benet i golvet. När du landar på det yttre benet, så för det andra benet lite bakom. Skjut ifrån med stödjebenet. Håll ett ganska högt tempo.
Om du inte vill hoppa: ta stora kliv åt sidan istället.

Skridskohopp

Nedan bensax

Ligg på rygg. Spänn magen och saxa (korsa) med benen i luften, höger ben över vänster ben och sedan vänster ben över höger ben. Ha armarna i kors över bröstet. Lyft huvudet från golvet. Vill du göra övningen lite tyngre kan du ha ett gummiband runt fotlederna.

Bensax

Nedan varierade tåhäv

Så höftbrett mellan fötterna. Gå upp på tå och sedan ner igen. Vrid ut tårna och gå upp på tå igen. Ner till golvet igen och vrid sedan tillbaka tårna så att fötterna är riktigare rakt fram.

Varierade tåhäv

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras