Inte utan mina kompressionsstrumpor

Jag har alltid kompressionsstrumpor på mig när jag springer. Det har endast varit några enstaka pass mitt i varmaste sommaren, som jag har haft korta strumpor på mig. Sedan 2015, när jag började springa igen, blir löpningen alltså inte utan mina kompressionsstrumpor. Anledningen till att jag började med kompressionsstrumpor var att mina benhinnor krånglade. Eller krånglade, jag kunde inte springa alls på 20 år!! När jag skulle testa att börja springa igen, fick ett tips att testa dessa strumpor och sedan var jag fast. Jag känner direkt skillnad om jag springer något eller några pass utan dessa.

Kompressionsstrumpor sitter tight över vad och skenben för att stimulera blodcirkulationen. Ökad blodcirkulation gör att benen blir mindre trötta under passet. Efter träningen bidrar de till att blodgenomströmningen i musklerna ökar, så att du får mindre träningsvärk och återhämtar dig snabbare. För mig är dessa strumpor A och O för att slippa problem med benhinnorna.

Här är några andra positiva effekter av långa kompressionsstrumpor (som jag tycker):

  • när man springer i skogen eller vid högt gräs, så skyddar det underbenen mot fästingar, rivmärken och smuts.
  • på vintern är det varmare med kompressionsstrumpor under tightsen.
  • det kommer inte in grus i strumporna (som kan orsaka skavsår), som det kan göra när man har korta strumpor.
  • de sitter alltid bra och det blir inga ”knölar” på strumporna som det kan bli med korta strumpor.

Behöver jag säga att jag älskar dessa långa kompressionsstrumpor?!? Jag tycker egentligen inte att det är snyggt, men funktionen kommer definitivt före skönhet😉. Jag har provat mig fram mellan många olika fasthet och märken. Mina favoriter är kompressionsstrumpor från Gococo. De kanske kostar några kronor mer än märken på de stora kedjorna, men jag tycker att det definitivt är värt detta. Nu kan du få 20 % rabatt på ordinarie priser på hela Gococos sortiment. Använd koden ”Happy20”.//Vickan

Kompressionsstrumpor

GOCOCO kompressionsstrumpor

Kompressionsstrumpor

Löpning

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras