Skagsvola 932 möh

Idag blev det vandring upp till Skagsvola 932 möh. För att komma till Skagsvola åkte vi bil norrut förbi Jordet. Vid Engerneset står det en skylt Skagsvola 11 km. Sväng alltså vänster över en liten bro precis innan sjön Engeren. Sedan blir det smal grusväg fram till en ganska stor och välordnad parkering. Vi gick till Skagsvola nord, där mitt sällskap stannade. Vi fick se en fantastisk regnbåge över Engeren. Jag sprang vidare via Eggen och bort till Skagsvola och sedan tillbaka igen. Naturligtvis blev det ett hopp på toppen.Jag var helt ensam där, så jag fick staga upp stativet med en massa stenar eftersom det både blåste och regnade. När jag kom tillbaka till Skagsvola nord åt vi medhavda äggmackor, drack kaffe och åt kanelgifflar och njöt av sol och utsikt. Har jag sagt att jag ÄLSKAR fjällen?!?

Vi fortsatte ner tillbaka samma väg. Det är oerhört stenigt när man kommer upp över trädgränsen. Stora stenblock att parera på. Otroligt häftiga och vackra vyer vid Skagsvola. Väl värt ett besök om ni är i krokarna. Vi var  här i Skagsvola samma datum för tre år sedan. Då var det betydligt varmare. //Vickan

Skagsvola skylt

Fjällvandring

Fjällvandring

Skagsvola

Stenigt

Hjärtsten

Regnbåge vid Skagsvola

Fjällöpning

Skagsvola 932 möh

Skagsvola skyltar

Skagsvola

Stenigt

Fikapaus

Skagsvola

Norsk natur

SKagsvola rundan

Skagsvola elevation

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras