Cirkelpass v. 46 – 2021

Cirkelpass v. 46 – 2021 är faktiskt en repris från 2019. Jag är alldeles för trött för träning idag, efter bara 2,5 h sömn inatt. Vi satte nyckeln i dörren kl. 03.32 i natt. Det har varit fantastiska dagar på Irland, men just nu känns det segt. Jag behöver en natts sömn, så är jag nog på banan igen. //Vickan

Veckans cirkelpass:
Squat med sneda utfallssteg bakåt
Skidhopp
Reverse crunches
Squat med kosacksteg
Planka med knädutt i golv
Squatwalk

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Vill du få många fler tips på cirkelpass – klicka HÄR (där det finns över 200 olika cirkelpass).

Squat med sneda utfall bakåt

Ovan squat med sneda utfallssteg bakåt

Gör en squat. Ha armarna framför kroppen. Lyft höger ben snett bakåt och gå ner djupt, strax innan knät nuddar golvet. Tillbaka till squatposition. Du ställer dig inte rakt upp under övningen, utan håller hela tiden en ganska låg position. Lyft vänster ben snett bakåt och gå ner i ett djupt utfall, utan att nudda golvet.

Nedan skidhopp

Hoppa ut i ett skidhopp med höger ben fram och vänster ben bak. Gör ett hopp och landa nu med vänster ben fram och höger ben bak. Alternera. Du väljer själv hur snabbt du vill och kan hoppa.
Om du inte kan hoppa ta ett steg framåt med höger ben och sedan ett steg framåt med vänster ben. Gå sedan bakåt med höger ben och sedan med vänster ben. Byt ben när du börjar nästa gång.

Skidhopp

Nedan reverse crunches

Ligg på rygg med benen upp i luften. Lyft sedan rumpan från golvet och sänk rumpan kontrollerat tillbaka igen. En omvänd kort situps.

Reverse crunches

Nedan squat med kosacksteg

Gå ner i en djup squat. Ha händerna framför kroppen. För ut höger ben och sätt i hälen (som i ett kosacksteg). Tillbaka till squatposition och för sedan ut vänster ben och sätt i hälen. Alternera.

Squat med kosacksteg

Nedan planka med knädutt i golv

Stå i plankposition på raka armar. Spänn mage och rumpa. Dutta knäna i golvet och sedan upp igen till startposition.

Planka med knädutt i golv

Nedan squatwalk

Gå ner i en djup squat. Ha händerna framför kroppen. Gå tre steg åt höger i denna position, gå sedan tre steg till vänster. Gå så fram och tillbaka hela tiden. Vill du göra övningen lite tuffare, sätt ett gummiband strax ovanför knäna.

Squatwalk

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras