Vi hamnade i Dublin

Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men det kan absolut bli bra ändå. Vår tanke från början var att fira våra 50-årsdagar på Maldiverna. Jag har drömt om Maldiverna sedan jag var 15 år… Mannen och jag fyller 50 år med endast 9 dagars mellanrum. Men med läget i världen, osäkerheten med vaccinationer i Maldivernas närområde och att barnen inte kan vara lediga i två veckor, så valde vi att vänta med drömresan. Istället är vi nu i Dublin. Vi har aldrig varit på Irland och det känns riktigt spännande och kul att få upptäcka något nytt, som ändå inte är så långt borta. Det var ett ganska spontant infall som tog oss hit. Vi kollade runt på olika SPA och finare ställen i Sverige. Men priserna är ju nästan desamma. Vi har ändå valt ett finare hotell mitt i Dublin, vid Liffey. Det första jag googlade var löprundor och om Ed Sheeran skulle ha någon spelning. Löprundor fick jag bra matchningar på. Ed Sheeran verkar inte spela tyvärr. Det är en landskamp ikväll mellan Irland och Portugal, som hade varit riktigt kul att se. Men den blev slutsåld bara på en timme. Jag hoppas att vi får fyra fina och innehållsrika dagar i Dublin. Har ni några tips – kom gärna med dem!! Här är lite bilder från vår första dag här i Dublin. //Vickan

Munskydd på

På flygplatserna och under hela flygresan var vi tvungna att ha munskydd. Så skönt att vi varit lyckligt lottade och sluppit detta på hemmaplan tidigare. Här i Dublin måste du ha det överallt inomhus.

Libbey

Ovan Liffey (Ha’Penny) bridge 1816.

Millennium bridge

The Millennium bridge 1999.

Millennium bridge

Dublin castle

Ovan Dublin Castle och nedan St Patrick’s cathedral.

St Patrick’s cathedral

St Patrick’s cathedral

Vi gick en sväng i Trinity Collage.

Trinity Collage

Dublinhus

Det är redan julpynt nästan överallt. Här nedan är Grafton street.

Grafton street

Grafton street

Grafton street

Gult hus

Temple Bar är ett känt område på södra sidan av Liffey med många pubar och restauranger.

Temple Bar

Visste ni att Hard Rock Café startade 1971. Alltså är vi lika gamla som HRC.

Hard Rock Café

Vi hittade plats på en irländsk pub i Temple Bar området och tittade på matchen Irland – Portugal där. Härligt med lite extra stämning.

Fotbollsmatch

Irland - Portugal

Temple bar nattetid

Millennium bridge

På väg hem från fotbollsmatchen gick vi över Millenium bridge och blickade ut över Liffey bridge.

Liffey bridge

Övriga blogginlägg från vår Irlandssemester:

50-årsdagen
Vacker födelsedagslöpning i Howth

Cliffs of Moher
Morgonlöpning med sightseeing i Dublin

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras