Cliffs of Moher

Vilken dag! Idag tog vi oss till västra sidan av Irland. Det var en lång bussresa dit, men så värt det. Målet för dagen var Cliffs of Moher. Vilken upplevelse😍! Vilken mäktighet!

Vi stannade först vid Baby Cliffs of Moher. Det var lite klurigt och utmanande att gå här, då underlaget inte var platt någonstans. Vackert och mäktigt. Sedan kom vi till Cliffs of Moher. Det var totaldimma! Vi gick runt lite, men dimman ville inte släppa taget. Så vi tog oss en lunchbreak och precis när vi var färdiga började dimman lätta tack å lov. Vi gick åt båda hållen för att se klipporna från olika vinklar. Det var välordnat med trappor och stigar och stenmurar. De fina stigarna var dock på andra sidan muren, så vi hoppade faktiskt över muren då min dröm var att få springa på dessa stigar nära kanten. Det var lerigt och lite halt, så det var faktiskt lite läskigt. Men häftigt. Det blev ingen långtur direkt, men bara känslan av att få springa lite var riktigt härlig. Ett häftigt minne att ta med mig hem.

Irland har bara för en månad sedan öppnat upp efter Coronanedstängningen. Detta märks på många sätt av. Det var inte alls lika mycket turister som det brukar vara vid Cliffs of Moher. Det var vi tacksamma för!

Baby Cliffs of Moher

Baby Cliffs of Moher

Vickan

Baby Cliffs of Moher

Hoka One one

Baby CLiffs of Moher

Och så kom vi till Cliffs of Moher! Vilken besvikelse först när vi knappt såg någonting…

Dimma vid Cliffs of Moher

Dimma och blåst Cliffs of Moher

Sen lättade dimman tack å lov!

Cliffs of Moher

Cliffs of Moher

Cliffs of Moher

Cliffs of Moher

Cliffs of Moher

löpning vid Cliffs of Moher

Vi vid Cliffs of Moher

Inne i Dublin märker man av restriktioner överallt. Man behöver beställa bord på nästan alla restauranger. Till pubarna är det kö. De har vakter med gula västar som det står Covid Cert Check på. Man måste visa upp Covidpass på restauranger och en del affärer. Till och med på McDonalds. De flesta sitter på uteservering, istället för inomhus. Du måste ha munskydd överallt där det är tak, affärer, bussar, hotell, restauranger. Sanitising Stations finns överallt. Skyltar överallt om Social distancing. Trinity College har bokningsbara grupprum utomhus i tält. Det är verkligen så stor skillnad mot hur det är i Sverige. //Vickan

Covid vakt

Sanitiser

Social distansing

Grupprum Trinity Collage

Övriga blogginlägg från vår Irlandssemester:

Vi hamnade i Dublin
50-årsdagen
Vacker födelsedagslöpning i Howth
Morgonlöpning med sightseeing i Dublin

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras