En härlig skiddag

Äntligen är jag i Trysil igen för att hälsa på stora sonen som jobbar säsong som skidlärare här. Idag jobbade han heldag, men jag åkte lite i området där han skulle hålla till, så jag fick en skymt av honom när han hade en grupp med 4-6 åringar. Så pedagogisk och fin han var med barnen. Mammahjärtat blev alldeles varmt.

Jag åkte själv hela dagen och det var faktiskt riktigt skönt. Jag fick en härlig skiddag, med åk nonstop mellan 09.00 – 13.30. Eftersom jag åkte själv använde jag singelkön, så jag behövde aldrig vänta mer än max 4 stolsliftar. Grymt att ha denna möjlighet. Tack vare det så kunde jag ju åka många fler åk, än de som måste stå i stora kön. Vyerna var magiska. Pisterna fantastiska. Väder riktigt härligt. Det började med lite molnigt dimma, för att ganska snart (tidigare än vad väderapparna sa) spricka upp och bli blå himmel och sol. Solen värmde gott! På uteserveringarna satt folk utan jacka. Jag valde att åka utan fika- eller matpaus. Emellanåt så kändes det som att mjölksyra i benen sprutade ut ur öronen. När man åker tillsammans med andra, stannar man ju till och väntar in i backen och vid liften. Liften tar längre tid, då köerna blir längre. Man tar längre pauser med fika. Nu åkte jag hela tiden. En enorm upplevelse att få göra detta också. Hann med så mycket skidåkning. Vid lunch försvann typ alla från backen. Jag åkte själv i pisten och även i 6-stolsliften. Mellan 12- 13.30 var det helt fantastiskt att ha så mycket för sig själv. Backarna var dessutom fortfarande i mycket bra skick. Jag kände verkligen livet i mig idag! //Vickan

Här kommer en bildbomb från dagen! Så otroligt vackert, så det gick liksom inte att inte fota.

Manchester skidbacke

Första åket! Jag var helt själv i backen. Otroligt lyxigt!

Skihytta

Dagen började med moln och dimma. Här är jag i Skihytta.

Frostigt

Väderomslag

Bilden ovan är fascinerande. Samma lifttur. I början av liten var det soligt och blå himmel. I slitet av liftturen var det grymt tät dimma. Det är ju endast någon minut mellan att bilderna är tagna.

Trysil

Skihytta

Fageråsen

Moln över Trysiltoppen.

Dimma på toppen

Vickan

Trysilgiudene

Sonen i röda skidlärarkläderna med sin skidskolegrupp.

Vickan

Kanken

Högst upp på Nordre Kanken.

Kanken

Fredagshoppet

Fredagshoppet vid Trysilskylten.

Trysilskylten

Kanken

Fageråsen

Fageråsen

K2 skidor

Trysilfjellet

Trysilfjellet ovan och Trysildalen nedan.

Trysildalen

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.