Hemfjällstoppen i dimma

Idag lovade SMHI-appen regn hela dagen. Vår första tanke var att åka till Trysil över dagen och vandra där, men vi valde bort det då vädret skulle bli sämre där än här i Sälen. Vi utrustade oss med regnkläder och regnskydd på ryggsäckarna och gav oss iväg från stugan. Vi gick uppför grusvägen i Gustavsbacken och vidare mot Stensjön. Inget regn, men dimma och blåst. Drack kaffe och åt mina favoriter kanelgifflar stående. Dimman blev tätare, men fortfarande inget regn. Vi gick vidare mot Hemfjället. Det är otroligt välmarkerat med ledkryss tätt hela vägen och fina och stabila spänger. Naturligtvis följde vi leden hela tiden, då vi inte såg långt framför oss pga dimman.

Vid Hemfjällstoppen vände vi, då dimman blev tätare och vinden ökade. När vi var här sommaren 2020 var vi helt hänförda av utsikten. Idag såg vi ingenting. Absolut ingenting. På något sätt har dagens väder även sin charm. Det känns lite mystiskt och spännande att vara helt ensamma på fjället i dessa väderförhållanden. Och känslan i kroppen är ändå grymt skön – helt stressfritt och rogivande.

Fortfarande inget regn. Vi började gå samma väg tillbaka. Strax efter Stensjön lättade dimman mot Sälen by. Dagens vandring blev på 11 km och vi fick ihop många höjdmeter. När vi kom till stugan blev det varm gulaschsoppa och ugnsvarma baguetter. Mums så gott efter en blåsig vandring. Våra tre vandringsdagar är nu gjorda och jag skulle gärna ha några fler dagar här i fjällen. Jag hoppas att vi kommer upp snart igen, för i fjällen mår jag som bäst!

Idag var jag mycket tacksam för luva, Gore-Tex skor, ullstrumpor och vindtäta kläder! Frös ingenting och var alldeles lagom klädd (förutom grusvägen upp till toppen😉). //Vickan

Bildbomb från dagen:

Gustavsbacken

Grusvägen upp bredvid Gustavsbacken. Den är brantare än vad den den ser ut…

Gustavsbacken

Det blev riktigt varmt att gå uppför. Båda jackorna åkte av.

2xu och salomon

Stensjön vandringsled

På väg mot Stensjön. Regnskydden inhandlades dagen innan vi åkte, då vi såg att vädret skulle bli regnigt. Vi valde knallgula, så att vi skulle synas ordentligt på fjället vid dålig sikt.

Regnskydd från Everest

Det är stärkande i fjällen😃!

Fjälluften är stärkande

Fikastopp vid Stensjön. Kaffe och kanelgifflar är standard på vandringar😃!

Fikapaus

Stensjön

Älsk på att ha Gore-Tex skor och ullstrumpor. Inget blöt alls om fötterna.

Hemfjället

Dimman tätnade…

Hemfjället

Hemfjällstoppen.

Hemfjällstoppen

Mannen blickar ut över vyerna…

Hemfjällstoppen

Detta ser han 😆…

Hemfjällstoppen

Vi vände tillbaka hemåt igen.

Hemfjället

Det ljusnade lite, även om dimman var kvar.

Hemfjället

Stensjön på vägen tillbaka.

Stensjön

Stensjön

Ledkryss

Jag matchar ledkrysset i verkligheten med mina ledkryssörhängen.

Ledkryss

Life in a happy way på fjället!

Vickan

Ledkryss

Lindvallen

Lindvallen vandring

Dagens vandring

Dagens runda blev 11 km.

Lindvallen - Hemfjällstoppen

Dagens runda

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Life in a happy way