Därför att jag ser!

Jag får en del frågor om varför jag har löparglasögon på mig när jag springer. Det enkla och absolut bästa svaret: JAG SER! Jag har löparglasögon med styrka i, till och med progressiva, som mina vanliga glasögon som jag använder till vardags. Det är en stor kvalitesökning för mig, att kunna se allt i skogen. Jag har riktigt bra syn på långt håll, min körskolelärare kallade mig för “falköga”. Men på nära håll och avstånd till foten är det inte så klart. Jag vet inte hur många gånger jag har hoppat till för att jag har trott att det varit en orm på marken, men så har det bara varit en pinne. Nu ser jag alla pinnar! Jag har inte kunna se på kartor eller på löparklockan, vilket har försvårat för mig. Nu ser jag tydligt både kartor med liten text och löparklockan. Mina löparglasögon kommer från Sportbrillor.se.

Jag tänker att vi är vuxna människor och det borde inte vara någon som ifrågasätter vad jag väljer att ha på mig. Jag kan absolut tycka att saker är fula eller opassande, men jag väljer saker som jag mår bra av och som fungerar för min kropp. Jag hade lite svårt att börja med långa kompressionsstrumpor och att ha löparglasögon på mig, för jag tyckte verkligen inte att det var snyggt. Det bryr jag mig inte alls om numera, funktionen slår utseende i hästlängder! Jag kommer aldrig rucka på känsla och funktion för min del. Så tycker någon inte att det ser snyggt ut, så är det faktiskt deras problem.

Det har kommit kommentarer som ifrågasätter varför jag har löparglasögon när det inte är sol. Kommentarer om att det ser kaxigt ut, att det är onödigt när solen inte är framme, att det är fult med löparglasögon. Allt det där får stå för de som skriver eller säger dessa kommentarer. Jag kanske inte tycker att det är världens snyggaste, MEN jag är så galet glad över att kunna se ordentligt. Min modell blir mörkare i solljus, vilket är jätteskönt. Så ni som kommenterar andras kläder eller utrustning – tänk till innan. Bry er om er själva och vad ni mår bra av, men strunta helt enkelt i hur andra ser ut. Låt oss BARA var snälla mot varandra!

Idag blev det rehablöpning igen och jag fick lägga på lite mer tid idag. 40 min lugn och kontrollerad löpning. Temperaturen låg på nollan och det kändes kallt i näsan att andas in. En skön känsla i skadeområdet hela rundan, efter två dagars vila. //Vickan

REhablöpning

LÖparglasögon

Slipade glasögon

Herrsjön

Löpning

Garmin running

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Life in a happy way