Slipade löparglasögon från Sportbrillor.se

Nu har jag hunnit springa några rundor i mina nya Oakley Mercenary – slipade löparglasögon i samarbete med Sportbrillor.se. Jag valde bågarna utifrån vad som passade just mig och Sportbrillor.se hjälpte mig oerhört proffsigt med linserna och de olika behandlingarna. Tänk vilken lycka det är att kunna se kartan och klockan klart och tydligt. Jag har tyvärr inte fått till det så bra med progressiva linser, så att få möjligheten att ha progressivt slipade löparglasögon känns som en fantastisk lyx. Egentligen borde jag ha fixat detta för länge sedan, för att springa med karta är ju bland det roligaste som finns. Problemet tidigare har ju varit att om jag inte har linser, så ser jag typ allt supersuddigt på en karta. Nu är det klart, tydligt och riktigt härligt att kunna se ordentligt. En liten vanesak är det att springa med progressiva glasögon, men jag kände redan i slutet av första rundan att det gick bättre.

Mina glasögon har en fotokromatisk lins, vilket betyder att linsen anpassar sig automatiskt till varierande ljusförhållanden genom att minska eller öka ljusinsläppet. Jag har även en Trivexlins som är helt okrossbar. Linsen har också en lätt spegelbehandling som heter Soft Cool. vilket gör att den reflekterar solljuset extra effektivt och bidrar till att släppa in mindre ljus genom linsen. Detta skapar ett bättre skydd mot starka solstrålar. Alla Sportbrillors linser har hårdhetsbehandling och antireflexbehandling.

Jag har även testat ett löppass i minusgrader och mörker. Då var linserna helt klara och jag kunde läsa pappret med intervallinstruktionerna perfekt. Alltså, detta är en sådan livskvalité! Det kanske ser konstigt ut att springa med löparglasögon så här års… Men det struntar jag fullständigt i. Kan jag se de sakerna som jag vill se, för att få mer kvalité på mina löprundor, så får folk tycka vad de vill. Punkt. Behöver jag säga en gång till att jag är nöjd?! SUPERNÖJD! //Vickan

Löparglasögon

Oakley sportglasögon

Oakley

Första löparrunda med nya slipade löparglasögon blev i strålande sol. Då blev glasögonen mörka.

Löparglasögon

Slipade löparglasögon

Sportbrillor.se

Ovan när jag i lördags sprang mitt längsta någonsin, 25,7 km. Nedan när jag igår sprang intervaller ute i minusgrader och mörker.

Löparglasögon i mörker

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras