Landskamp och hyllning av Zlatan

14 november 2012 var jag på landslagets invigningsmatich i Friends arena. Sverige mötte England och vann med 4-2. Zlatan gjorde alla 4 mål för Sverige. Det var en magisk stämning och Zlatan gjorde dessutom sitt berömda bicicletasmål denna match. Jag såg det live! 49.967 i publiken.

Idag, 8 juni 2024, var på i Friends arena och såg träningslandskampen mellan Sverige och Serbien. Tyvärr blev det ingen vinst idag, men stämningen var magisk ändå. 46.956 i publiken. Det var landslagets sista match på Friends arena innan namnbytet i juli. Tycker det är synd att namnet Friends byts ut, då det står för så mycket mer än bara en arena och ett sponsorsavtal. Tillsammans mot mobbing – Friends arena borde vara ett viktigare budskap än en jordgubbe…

Det som säkert hade lockat mer än hälften i dagens besökare, var att Zlatan skulle hyllas och avtackas för sin tid i landslaget, som den störste genom tiderna. Jag gillade inte Zlatans kaxiga attityd de första åren. Men med tiden har jag lärt mig att gilla hans attityd ihop med glimten i ögat.

TACK ZLATAN för alla mål, för showen, för provocerande uttalanden, för att du bjuder på dig själv, för att du har bidragit till att utveckla svensk fotboll och sett till att ungdomar ser att alla har en chans och att man ska drömma stort!

Här är slutet av Zlatans tal igår, innan han gick ett ärevarv på gräsplanen:

Våga drömma stort! Har ni inte kraften att drömma stort, luta er mot min resa och ta styrkan från den. Jag är ett levande bevis på att ingenting är omöjligt, oavsett vart du kommer ifrån. För 25 år sedan, jag sa jag ska bli den bästa någonsin. Det var många som skrattade. 25 år senare, jag kan stå här och säga Jag är den bästa någonsin!

Jag hoppas ni har njutit av min resa, sen vill jag avsluta med: Sverige varsågod, jag älskar er!

Sverige- SerbienMatchstart.

Matchstart

Hörna

Zlatan hjärta

Tack för zhowen

Publiksiffra

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.