Saffransgranola

Denna vecka har varit uppåner! Jag fick ett kraftigt slag i huvudet i måndags, tillbringat tid på akuten & sedan varit stillasittande & sängliggandes med hjärnskakning. Att träna har varken varit ett alternativ eller något som läkaren tillät. Men nu kryper det i kroppen efter att knappt ha rört mig sista veckan. På måndag får jag träna igen (om huvudvärken är borta!!)! Nu börjar jag återgå till ”det normala” igen & idag blev det saffransgranola!

Jag gör alltid egen müsli till min morgonyoghurt. Ärligt talat så har jag testat många av marknadens färdiga müsli & granola, men inte hittat någon som riktig faller mig i smaken. Müslin jag brukar göra hittar ni här. Jag kan riktigt längta till frukost för att få äta den. Nu när julen närmar sig & saffransrecept flödar i alla medier, så hittade jag ett recept på saffransgranola. Jag blev riktigt nyfiken på det, ändrade lite i receptet för att det skulle passa mig bättre & resultatet blev kanon! //Vickan

saffransgranola-1

Saffransgranola
2,5 dl havregryn
2,5 dl rågflingor
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl riven kokos
1 dl koncentrerad äpplejuice
1 påse saffran (0,5 gr)
2 msk rapsolja
1 msk honung
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop havregryn, rågflingor, solrosfrön, pumpakärnor & kokos. Koka upp äpplejuicen & blanda i saffran, rapsolja, honung & salt. Häll vätskeblandningen över de torra ingredienserna & blanda ordentligt. Bred ut blandningen på en bakplåtsklädd plåt & ställ den i mitten av ugnen. Rör om i blandningen några gånger. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.

Vill man ha russin i sin granola, blanda i det direkt när du tagit ut plåten från ugnen. Man kan även välja att ta bort honung som sötningsmedel, men ta då även bort saltet.

saffransgranola-2

saffransgranola-3

saffransgranola-4

saffransgranola-5

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras