Hälsomagens nyttobars

I caféet på jobbet sålde de dessa godingar förra veckan. Jag bad om receptet & nu har jag testat att göra dem själv också. Enkla. Goda. Mättande. Nyttiga. Perfekta att ha med & äta innan eller efter träning. Dessa bars kan ju dessutom ändras efter tycke & smak. Har ni bara i lika mängd torra ingredienser, så kan ni ju välja fritt med fröer, kärnor & gryner. Jag valde att göra nötfritt, så att jag kan ha med till jobbet. Vi är en nötfri skola, så jag måste alltid tänka på vad jag tar med mig för mellanmål dit. //Vickan

Hälsomagens nyttobars

2 dl havregryn
2 dl russin
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
0,5 tsk kardemumma
3 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i allt utom äggen i en matberedare & mixa någon minut. Har du ingen matberedare går det även bra att hacka russin & pumpakärnor fint sedan blanda alla torra ingredienser. Rör ned 3 ägg. Blanda väl. Lägg bakplåtspapper på en plåt & forma smeten till en fyrkant. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt det svalna några minuter & skär sedan i fyrkanter i önskad storlek.

Vill man lyxa till barsen kan man smälta mörk choklad & ringla på ovansidan.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.