Egengjord rostad müsli

Bästa starten på dagen är för mig naturell yoghurt med egengjord rostad müsli, toppat med bär eller frukt. För att vara en perfekt frukost, så önskar jag ha sprungit innan frukost och sedan sitta i lugn och ro i solen på altenen och äta min ovanstående frukost. Det är livet det!

Jag gör oftast tredubbel sats av müslin nedan, så att det räcker lite längre. Med två tonårssöner, som ”äter berg” av müsli, så behövs det fyllas på ganska ofta. Jag älskar verkligen denna müsli! Jag kan längta till frukosten när jag går och lägger mig på kvällen. Nu kommer dessutom snart bästa tiden på året, då jag kan gå ut i trädgården och plocka solvarma och färska bär och frukt att ha till frukostyoghurten. //Vickan

Hemmagjord müsli

Egengjord rostad müsli
1 dl hackade mandlar och hasselnötter
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl rågflingor
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl vatten
0,5 dl rapsolja

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka nötterna. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och sprid sedan ut det i en långpanna. Sätt långpannan mitt i ugnen och rosta i ca 12-15 minuter. Rör om någon gång under tiden. (Eftersom jag gör tredubbel sats, så behöver det vara inne i ugnen ca 25-30 minuter. Då rör jag om flera gånger under den tiden.) Ta ut långpannan och låt den svalna. Förvara sedan müslin i en burk med lock.

Naturligtvis kan man variera müslin i en massa olika varianter. Jag har testat mig fram en del och detta är för mig den bästa blandningen. Vill man ha russin eller annan torkad frukt i müslin, så lägg i det och blanda om när du tagit ut müslin ur ugnen. Ett annat tips är att byta ut eller lägga till mer varianter av nötter. Är ni nötallergier, så byt ut nötterna och fyll på med gryn och kärnor med samma antal decilitrar.

Ovan är ingredienserna som jag har i. Nedan är müslin innan den åkte in i ugnen för rostning.

Egengjord rostad müsli

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras