Fartlekspass

Ännu en härlig onsdagskväll med Runacademy. Idag fick deltagarna välja mellan två olika pass: formkollspasset eller fartlekspasset. Jag hade förmånen att få coacha en grupp som körde fartlek tillsammans med Anna. Glädjen och energin som deltagarna ger varandra är fantastisk. Kvällens fartlekspass innehöll både långa och korta intervaller. Fartlek är ett kul och lekfullt sätt att träna intervaller på.

Vi startade naturligtvis passet med en lugn uppvärmningsjogg på ca 10 minuter. Sedan körde vi två olika tänjningsövningar följt av tre olika löpskolningsövningar. Dagens löpskolning bestod av tripping, A-skip (höga knän med en studs emellan) och till sist hjulet. Vi avslutade uppvärmningsdelen med två koordinationslopp, vilket innebär att vi springer ca 60 meter och tänker ordentligt på löptekniken under tiden.

Dagens fartlek såg ut så här:

4 min intervall – 60 sek vila – 4 x 20 sek intervaller med 10 sek vila mellan varje intervall – 60 sek vila innan nästa omgång.

3 min intervall – 60 sek vila – 4 x 20 sek intervaller med 10 sek vila mellan varje intervall – 60 sek vila innan nästa omgång.

2 min intervall – 60 sek vila – 4 x 20 sek intervaller med 10 sek vila mellan varje intervall – 60 sek vila innan nästa omgång.

1 min intervall – 60 sek vila – 4 x 20 sek intervaller med 10 sek vila mellan varje intervall – 60 sek vila innan nästa omgång.

Vi avslutade med nedjoggning och stretch. Ett kul och innehållsrikt pass. Som ledare var det nästan lite stressigt att hinna peppa och coacha deltagarna och sedan ha koll på alla tider och vissla när de skulle vända respektive vila. Jag hade inte tänkt bli svettig idag, eftersom jag skulle vidare direkt efter träningen. Men jag sprang med i alla intervaller, så svetten rann. Tur att jag hade ombyte i bilen. TACK för idag fartleksgänget och löpcoachkollegan Anna. Kände mig så glad och full av positiv energi efter passet!

Efter passet fick jag direkt kasta mig in i bilen och åka till vår hemmaplan, då stora sonen spelade match. Jag har nog bara missat 4 matcher i hela hans liv (två av dessa matcher var förra veckan då jag var i Portugal!). Jag missade första minutrarna, men är glad att jag fick se det mesta av matchen. //Vickan

Fartlekspasset

Runacademy Norrköping

Fartlekspasset

Runacademy Salomon

Fotbollsmatch

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras