Tempointervaller

11 av 13 pass är nu genomförda. Det är så kul med variationen på alla dessa löpträningar. Det är alltid någon typ av intervall och det är ju fantastiskt kul att man kan variera träningsupplägg mer eller mindre i det oändliga. Ikväll körde vi Följa John och tempointervaller. Följa John var en variant av uppvärmning med löpskolningsövningar. På ett led bakom mig ringlade sig gruppen och vi körde bland annat nudda marken, tripping, sidhopp, höga knän, hälkick, indianhopp, korsande sidosteg, baklängeslöpning och snurr på armar. Efter lite tänjning och koordinationslopp (med fokus på löpteknik) körde vi sedan tempointervaller.

Anna och jag hade idag en medelgrupp och vi körde 4 x 5 minutersintervaller med 2 minuters vila mellan varje intervall. Tempot i intervallerna skulle ligga precis under mjölksyratröskeln, vilket innebär att man har ett ganska högt tempo (typ tävlingsfart). Naturligtvis i sitt eget tempo och utan att jämföra sig med andra. För att man skulle vara extra säker på att man höll samma tempo genom hela intervallen, vände vi efter halva tiden och då kan man ju enkelt se om man kommer tillbaka till startpunkten igen.

Intervaller tycker jag är ganska tråkigt att köra på egen hand, men när man tränar i grupp så blir det så mycket roligare. Och dessutom är det svårare att tagga ner tempot eller att ge upp när man börjar bli trött. Gruppen gör så att man ger det där lilla extra. Me like – a lot!!

Vi avslutade med nedjogg, corestyrka och stretching. Idag bar det direkt vidare till fotbollsplanen igen. Ena sonen spelade match och det ville jag absolut inte missa. //Vickan

Tempointervaller

Core

Corestyrka

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.