Inspirationspass

Idag har jag haft mitt första egna inspirationspass med Life in a happy way. Jag blev otroligt glad när jag fick förfrågan. Ett gäng ”Träna ute”-ledare skulle inspireras med löpning och styrka. Jag valde att lägg upp passet så här:

Uppvärmning

Lugn jogg för att värma upp kroppen i ca 10 min.

Tänjning och frekvensövningar. Tre olika tänjningsövningar och tre olika frekvensövningar.

Huvudmoment

Ormenintervaller. Denna variant av intervall körde jag i Pinjeskogen i Portugal. Lite annat att springa på blöta löv en höstdag i Sverige, men det gick bra här med. Man springer på ett led i ett tempo som passar hela gruppen. Alla ska känna sig bekväma med farten. Sedan springer den siste i gruppen en rusch till den blir först i ledet. Den som ruschar väljer själv vilket tempo den vill springa i. På så sätt kan alla vara med och de som vill ruscha fort gör det, de som endast vill springa lite fortare en farten i ledet gör det. När man lämnar sin plats längst bak ropar man ut sitt namn. På så sätt får gruppen lära sig vad alla heter. Det är trevligt när man kan namnge de man tränar tillsammans med. Jag som ledare sprang först hela tiden för att hålla farten, så de som sprang ruschen sprang in i ledet igen bakom mig.

Sedan körde vi Träna namnet. Deltagarna fick tre olika slingor (på ca 250-300 meter) att springa och varje gång de kom tillbaka till start så fick de en bokstav utifrån FRISKIS. Varje bokstav hade sin styrkeövning. Jag hade tänkt att använda mig av träna ditt namn alfabetet, men då flera av övningarna krävde att vi skulle vara på marken valde jag att göra om lite på grund av att det var kallt och geggigt underlag. Det blev alltså bara stående övningar. Löpslingorna var en uppför, en nedför och en på platten – allt för att få variation.

F: 20 höga knän (alltså 10 på varje ben)
R: 10 tåhäv
I: 10 squats
S: 10 utfall/ben
K: 10 jumping jacks
I: 10 squats
S: 10 utfall/ben

Avslutning

Vi avslutade med nedvarvningsjogg och stretch av vader (två varianter), lår, höftböjare, baksida lår och rumpan.

Det var otroligt kul att hålla i ett alldeles eget inspirationspass! Tack Therese och dagens gäng för en härlig timma tillsammans. //Vickan

Inspirationspass

Träna ditt namn FRISKIS

Träna ditt namn

Löpning och styrka

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras