Tankar inför träningsåret 2021

Nu har det gått några dagar på nya året. Så här blev träningsåret 2020. Mina tankar inför träningsåret 2021 är till viss del solklara, till viss del önskade och till viss del drömmande.

De solklara:

Nr 1 solklart: är definitivt att fungera bra i vardagen med min högra axel/arm. Än så länge är det långt kvar tills vad som är normal rörlighet.

Nr 2 solklart: komma igång med löpningen igen. Så fort fysioterapeuten ger klartecken, är jag mer än redo att ge mig ut på löpning på skogsstigarna igen (idag är det dag 50 utan löpning).

Nr 3 solklart: att fokusera på att få tillbaka styrka i armar, axlar och skuldror. Jag är van vid att vara stark i överkroppen, så de sista två åren har varit lite tunga, då jag inte kunnat träna detta som jag önskar.

Nr 4 solklart: att springa i snitt 25 km/vecka. Då kommer jag att klara av antalet km som jag sprang i år.

Nr 5 solklart: jag fortsätter med att tipsa om ett cirkelpass (måndagar) och ett löppass (torsdagar) varje vecka. Naturligtvis fortsätter även fredagshoppen.

Tankar inför träningsåret 2021

Nr 6 solklart: fortsätta som löpcoach för Runacademy.

Så till de önskade:

Nr 1 önskade: att axeln blir helt återställd, så att jag kan utföra SUP, cykling och skidåkning igen.

SUP

Nr 2 önskade: att få testa padel för första gången. Vann ju ett padelrack i höstas, så det måste ju invigas.

Nr 3 önskade: springa en trailhalvmara (24 km) i fjällen.

Nr 4 önskade: att återuppta längdskidåkandet. Jag tävlingsåkte i tonåren och har sedan dess inte haft något sug alls efter att åka skidor på längden igen. Nu längtar jag efter att få köpa ett par egna skidor igen och ta tag i längdskidåkning. Som en del i detta vill jag även ha rullskidor. Testade ju detta på träningsresan i Portugal och älskade det.

Några drömmande mål:

Nr 1 drömmande: att Corona försvinner och livet ”blir som vanligt igen”.

Nr 2 drömmande: att åka på en träningsresa utomlands.

Nr 3 drömmande: att springa på drömmande, nya och exotiska ställen.

2020 var ett år som ingen hade förväntat sig. Ett historiskt år, som jag hoppas stannar just till år 2020.

Mina förhoppningar, drömmar och önskningar är att 2021 blir ett friskt, starkt och inspirerande år. Det här året fyller jag 50 år! Det känns ju helt sjukt egentligen, för jag känner mig inte alls så gammal. Jag vill fortsätta att utvecklas, utmanas och uppleva. Jag önskar också att inspirera er och inspireras av er. Jag hoppas såklart att få med mig en massa härliga träningsminnen 2021. Jag vill helt enkelt känna att LIFE IN A HAPPY WAY! //Vickan

 

29 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras