Träningsåret 2020

Idag är det årets sista dag och dags att summera träningsåret 2020. Världen har ju varit upp och ner sedan Covid-19 plöjde fram överallt. För mig har dock träningen inte förändrats alls. Redan innan Coronapandemin drabbade oss, körde jag hemmaträning och löpning utomhus. Detta har jag ju fortsatt med som vanligt. Helt Coronasafe. Jag har ju genom många år levererat ett tips på cirkelpass varje vecka. Det enda som har begränsat min träning i år är min högra axel. Nu i november blev axeloperationen äntligen av och jag hoppas att 2021 ska ge mig möjlighet att träna armar och axlar igen samt kunna utföra sporter som jag inte kunnat göra på drygt 2 år. Men först en himla massa rehab!

Det finns mycket att vara glad och stolt över detta år. Det finns en hel del jag har saknat detta märklig Coronaår. En sak är iallafall säkert, vi har fått vara med om ett historiskt år 2020! Det har definitivt kommit goda saker ur allt detta, men saknade efter att få träffa familj och vänner inomhus, att få kramas och att få resa är stor. Mycket stor! Framförallt att krama mamma och pappa!

Topp nio 2020

Ovan: Topp nio av bilderna på Instagram @life_in_a_happy_way.

Igår skrev jag en sammanfattning av löparåret 2020. Den kan du läsa HÄR.

Jag har verkligen saknat att åka iväg på semester och en träningsresa. Vi hade en hel del tankar innan Corona erövrade världen på vad vi ville göra. Vi hoppas att något eller några av dessa tankar går att genomföra 2021 istället.

Frustrationsvrål

Ovan: Frustrationsvrål över att axeln blev sämre i februari. 

I november fyllde bloggen 6 år. Det känns fantastiskt kul att fortsätta med både blogg och instagram. Det ger mig så mycket tillbaka.

Några saker som varje vecka finns med på blogg och instagram: Veckans cirkelpass, Veckans löppass och Fredagshoppet.

Fredagshopp

Ovan: Att hoppa in helgen, fira fredag, lyckokänsla över något, bli glad – det är vad fredagshoppet är. För det går inte att hoppa och inte få ett leende på läpparna. 

Saker som jag minns lite extra:

Häftigaste fredagshoppet: frihetshoppet efter Corona.

Vackraste fredagshoppet: i Sälen vid Stensjön.

Tuffaste träningen: helt klart rehabveckorna efter axeloperationen.

Vackraste träningen: långvandringarna i Sälen.

Vandringar i Sälen

Ovan: Våra fina vandringar i Sälen. Det var stor frihetskänsla eftersom jag varit sjuk i Covid-19 i två veckor innan. Detta var det första vi gjorde utanför huset. Lycka.

Mest glädjefulla träningen: löpningarna med @werunpeking.

Mest tacksam för: att benen och benhinnorna har orkat hela detta år. Kanske framför allt nu, när den enda träning jag kunnat göra utöver rörlighetsrehab är promenader.

Årets antal cirkelpass: 53 cirkelpass som hemmaträning. Du hittar dem HÄR.

Cirkelpass

Årets antal tips på löppass: 45 intervallpass eller andra former av pass för löpning, men de kan naturligtvis även användas till motionscykel, crosstrainer, roddmaskin eller till en powerwalk. Du hittar alla pass HÄR och under #veckanslöppass.

Saker som jag gärna hade varit utan:

Covid-19: fick bekräftad Covid-19 min andra semestervecka. Två veckor av sommaren försvann på att vara sjuk och isolerad från omvärlden.

Högra axeln: magnetröntgen, rehab, ortopedbesök, rehab, väntan, operation. Och nu börjar den långa resan tillbaka…

Covid-19 och axeloperation

Vill du läsa om Träningsåret 2019? Klicka på länken.

Tankar inför träningsåret 2021 kommer om några dagar på bloggen.

TACK för 2020! Jag tror aldrig jag har välkomnat ett nytt år så mycket som i år. VÄLKOMMEN 2021!! Du är efterlängtad! Kom med friskhet, värme och glädje!

✨GOTT NYTT 2021✨

Hoppas att ni får en fin och minnesvärd nyårsafton 20-21! //Nyårskramar Vickan

19 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras