Träningsåret 2019

Årets sista dag och det är dax för en sammanfattning av träningsåret 2019.

Jag får ofta frågan varför jag tränar så mycket. HÄR skrev jag ett inlägg om hur jag tänker och känner. Det är upp till var och en att själv hitta svaret på varför träning är bra för just dig. En del tycker samma och en del tycker helt tvärtom. Alla sätt är bra, så länge man mår bra själv.

Löparåret 2019 finns i ett eget inlägg. Det hittar du HÄR.

Några av mina höjdpunkter 2019:

Årets häftigaste fredagshopp: i Coconut Garden på Sri Lanka.

Årets mest fantastiska vinst: Träningsresan till Monte Gordo i Portugal med SpringTime Travel.

Årets häftigaste nyheter: premiär på rullskidor och dessutom med Emil och Anna Haag som instruktörer samt premiär på surfing med Axel Cristol som instruktör.

Årets bucketlist

Årets bucketlist: bli diplomerad löpcoach och att springa på stranden i Portugal. 

Årets kallaste bad: i Varamon, Motala efter en löprunda i strandkanten.

Årets fredagstradition: att göra ett fredagshopp – perfekt att avsluta arbetsveckan och inleda helgen med ett hopp. Jag blir alltid glad av att hoppa. Alla bilder finns under #fredagshoppet.

Årets fredagshopp

Årets antal cirkelpass: 45 cirkelpass som hemmaträning. Du hittar dem HÄR.

Årets antal tips på löppass (hösten 2019): 20 intervallpass för löpning, men de kan naturligtvis även användas till motionscykel, crosstrainer, roddmaskin eller till en powerwalk. Du hittar alla pass HÄR och under #veckanslöppass.

Årets cirkelpass

Årets hemmadröm: Vi har ställt iordning ett träningsrum, med plats för mina cirkelpass, styrketräning och med ett nyinköpt löpband. En dröm vi har haft länge har äntligen blivit av.

Årets pannben: Som jag har kämpat på mååånga löparrundor detta år. Det har alltid varit skönt efteråt, men under tiden har det varit riktigt tungt många gånger. Samtidigt känner jag att det är positivt att jag trots enorma motgångar har fortsatt att hålla träningen vid liv regelbundet. Pannbenet har stärkts otroligt mycket.

Årets resor: Sri Lanka, Barcelona, Portugal och Trysil.

Årets julkalender: har tagits emot fantastiskt bra och jag är så glad att ni är så många som har hängt på och även återkopplat till mig! Kul att ni har tagit med er julkalendern på era utlandsresor också! Tänk vad kul det är när man möter någon okänd på stan, som kommer fram och säger att hon gillar min blogg och min aktiva julkalender!! Jag blev  riktigt förvånad av att någon kände igen mig ”live”, men samtidigt mycket glad och överraskad.

träningsåret 2019

Bildtext: här är min bilder BestNine2019.

Årets besvikelser:

Höger axel: Jag skadade axeln när jag surfade på Sri Lanka. Just då trodde jag inte att det skulle vara mer än en sträckning, men det blev en ond och långdragen historia. Vila, rehab, två kortisonsprutor och två Lederspansprutor – så nu hoppas jag att axeln snart blir träningsbar igen.

Andningen: Sedan i mars har jag haft det riktigt tufft med andningen. Ibland har det känts som att ett lock läggs på och luften tar slut. All träning har varit mycket tyngre än tidigare och benen har ofta känts som stockar. Jag har fått stanna och andas djupt flera gånger under en löprunda och löprundorna detta år har blivit kortare än tidigare år. Jag har utretts, tagit prover, gjort olika tester och testat Ventoline. Inget har hjälp till 100. Vad är felet? Alla tester visar bra resultat och läkaren tror inte på ansträngningsastma. Jag trodde det först, då jag hade alla symtom, men Ventoline har inte hjälpt mer än i början. Så jag undrar fortfarande vad felet är…

Årets besvikelser

Tidigare årssammanfattningar:

Träningsåret 2018
Träningsåret 2017
Träningsåret 2016

GOTT NYTT 2020!!! 
Hoppas att din start på året blir bästa tänkbara!!
Nyårskramar från Vickan

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras