Cirkelpass v. 5 – 2021

Cirkelpass v. 5 – 2021 har två nya övningar med och dessutom två armövningar (yeah – äntligen). Dessa två övningar med gummiband har jag som rehabövningar. Jag kan inte ha mer motstånd än ett lätt gummiband, men vill du använda vikter istället så gör du det. Har du inte tillgång till vikter hemma, kan du fylla två petflaskor med sand, småstenar eller något annat som väger lite. Gummibanden inhandlade jag på Rusta efter fysioterapeutbesöket i morse. Detta pack innehåller tre olika styrkor.

Dagens övningar har verkligen en hel del svengelska. Det är svårt att hitta bra ord på svenska ibland. De engelska orden är oftast lite kortare. Frogleg låter ju dessutom lite coolare än grodben…😜 För att se filmer på övningarna, swipa bildkollaget på instagram.

Vill du få många fler tips på cirkelpass – klicka HÄR (där det finns över 100 olika cirkelpass). Hoppas att du får en härligt aktiv vecka. //Vickan

Veckans cirkelpass
Sumosquathopp med inhopp
Biceps med gummiband eller vikt
Sneda crunches med frogleg
Utfall åt sidan
Triceps med gummiband eller vikt
Flutterkicks

Material:
Matta och gummiband/vikt

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Sumosquathopp med inhopp

Ovan sumosquathopp med inhopp

Stå brett mellan fötterna (mer än axelbrett). Gör ett upphopp med armarna utmed kroppen, landa i samma postition, gå ner i en sumosquat och hoppa sedan ihop med fötterna och ut i sumosquatposition igen. Du håller squatpostion genom inhoppet och ut igen. Res dig upp och gör ett nytt upphopp.
Om du inte vill hoppa: res dig upp och gå sedan ner i en sumosquat. Ta ett steg in med höger, ett steg in med vänster, ett steg ut med höger och ett steg ut med vänster. Nästa gång börjar du med vänster in och ut först.

Nedan biceps med gummiband eller vikt

Stå mitt på gummibandet och håll ordentligt i det med tummarna upp mot taket. Böj armbågarna i 90 grader och sänk sedan tillbaka till raka armar igen. Håll emot på tillbakavägen. Stå rak i kroppen och ha en stolt hållning. Om du vill ha vikter i händerna istället, så har du lika tunga vikter i båda händerna.

Biceps med gummiband

Nedan sneda crunches med frogleg

Ligg på rygg, med händerna bakom nacken. Vik ut knäna och ha endast utsidan på fötterna i golvet. Gör sneda crunches och möt höger armbåge med vänster knä. Nästa crunch tvärtom.

Sneda crunches med frogleg

Nedan utfall åt sidan

Stå samlat med fötterna. Lyft ut höger ben åt höger och sätt i foten i golvet. Böj benet och låt vänsterbenet vara rakt. Ha armarna samlat framför kroppen och det böjda benet. Res dig upp till startposition och lyft sedan ut vänster ben åt vänster.

Utfall åt sidan

Nedan triceps med gummiband eller vikt

Stå mitt på gummibandet. Böj överkroppen lätt framåt och ha rak rygg. Ha armarna böjda framför kroppen. Sträck ut armarna bakåt och uppåt, tills de är ovanför kroppen. Håll emot på tillbakavägen. Tummarna är framåt hela tiden.

Triceps med gummiband

Nedan flutterkicks

Ligg på rygg och ha armarna rakt upp mot taket. Lyft upp axlarna från mattan och spänn magen. Lyft upp benen och saxa sedan snabbt med benen.

Flutterkicks

Gummibanden jag köpte idag.

Gummiband från Rusta

Gummiband

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras