Tre mil på fyra dagar

Det är så otroligt skönt att vara igång med löpningen igen. I fredags 9 km, igår 10 km och idag 11 km. Efter att jag passerat årets drömgräns på 1500 km i Dublin, så blev nästa drömgräns 1700 km. Jag hade det definitivt inom räckhåll, tills jag blev sjuk i influensan för två veckor sedan. 13 dagar utan löpning gjorde att de 6 milen jag hade kvar till gränsen blev ganska orimligt. Efter dagens runda blev det definitivt kört. Jag vurpade efter 7 km idag. Jag som tidigare inte har ramlat alls, har gjort tre vurpor senaste halvåret som har påverkat mig och min löpning.

Idag valde Pär och jag att springa milspåret här där vi bor. När jag sprang här i somras, så vurpade jag och bröt bland annat vänster stortå. Jag har fortfarande en blånagel kvar efter detta och några ärr på höger knä. Underlaget idag var bra. Hårt packat under lite lätt snö. Efter 7 km hann jag skrika ”is, halt” till Pär som sprang bakom mig. Sen halkade jag på en isfläck och flög raklång framåt. Jag tog emot mig med händerna och gled utmed den steniga marken. Låg bara kvar och kände efter och tänkte ”axeln axeln axeln”. Pär kollade av hur jag mådde. Jag reste mig till sittande och satt kvar lite till för att känna efter. Det värkte lite här och där, men jag kunde ändå resa mig upp och röra alla delar på kroppen.

Lite häftigt med ny teknik ändå. Min nya Apple Watch (årets julklapp) började vibrera och tjuta nästan direkt efter fallet, när jag fortfarande låg raklång på marken. Den ville larma SOS och undrade hur jag mådde. Svarade ok. Strax därpå kom en ny fråga, om jag hade ramlat och var ok och kunde ta mig hem. Tänk att den kände av att jag ramlade. Tryggt att veta, om jag skulle springa själv och ramla någon annan gång. Hade ingen aning om att denna funktion fanns på min nya Apple Watch. Klart positivt överraskad.

Nu sitter jag i soffan med kyla både här och där. Jag har ett stukat lillfinger på vänster hand, svullna handflator, ömma axlar och knän. Lite vila, så kommer jag snart tillbaka igen. Nu har jag gjort mina vurpor. Och jag väntar nog ett bra tag innan jag springer just detta milspår igen… //Vickan

Tre mil på fyra dagar

Vinter

Löparvurpa

Vurpa

Garminrunning

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras