Saffranskaka 

Nu är det inte långt kvar till första advent och mysigt adventsfika. Idag tänkte jag tipsa om en supergod saffranskaka. Jag tjuvstartade adventsfikat i helgen och gjorde denna kaka. Doften i köket var fantastisk. Den innehåller bara bra ingredienser så resterna (om det blir några) går att äta till både frukost och mellis. //Lina


Saffranskaka

1 stor banan eller 2 små

2 ägg

2 dl mandelmjöl

2 msk kokosmjöl

2 msk smält kokosolja

1 tsk bakpulver

1 paket saffran

Mixa banan och ägg slätt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Klä en brödform med ugnsfolie och häll i smeten. In i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Låt stå kvar i ugnen på eftervärme med öppen lucka cirka 5-10 minuter. Njut!

På väg in i ugnen!

img_0607.jpg

Klar!

img_0620.jpg

img_0628

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.