Armhävning på bollar

Förra sommaren utmanade jag mig själv genom att stå i planka på fyra bollar och även göra en armhävning med händerna på bollarna. Jag har inte gjort detta sedan förra året, så idag fick jag för mig att testa igen. Detta får bli ett mål att fixa varje sommar framöver… Idag är det en träningsvila, men armhävning på bollar fick det bli ändå. En kul utmaning att hålla balansen. Bollarna var olika pumpade och i lite olika storlek, så det var en utmaning att hitta balansen och att sedan gå ner i en armhävning! Bollarna vill gärna rulla iväg och man får parera heeeela tiden för att kunna stå kvar på bollarna.

Kul att testa utmaningar och riktigt kul att fixa det man har tänkt inuti huvudet! //Vickan

Armhävning på bollar

Planka på bollar

Plankutmaning

Variant på armhävning

17 kommentarer
  1. Det där imponerar! Jag har försökt, men kan inte få bollarna att ligga stilla under mig?. Hur gör du?

    1. Tack :-)! Börja med att ha bara händerna på varsin boll och gör en armhävning. Lägg sedan till EN boll och ha båda fötterna på den. När du hittar balansen på tre bollar, lägg till en fjärde. Jag tränar ju mycket plankor av olika slag och annan core i mina cirkelpass och jag tror att de hjälper till en hel del. Lycka till! Kram Vickan

  2. Alltså – imponerad! Testade idag och fattar inte hur du kan få vanliga fotbollar att ligga still.

    1. Tack :-)! Mycket vilja och pannben för att få det att funka första gången!! Lycka till! Kram Vickan

  3. Shit så impad. Hur kan du stå kvar? Bollarna vid händerna lyckas jag hålla kvar men bollarna vid fötterna vill ju rulla iväg hela tiden??.

  4. Jamän wow!! Testade med fick inte till det. Tänker träna på det tills jag kan. Tack för utmaningen?!

    1. Ja, visst är det kul med utmaningar! Lycka till. Vore kul att se en bild när du fixar det! Kram Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras