Åhhh vad jag längtar

Åhhh vad jag längtar efter en skadefri och framförallt smärtfri axel. Tänk att utan smärta kunna tvätta håret, hacka grönsaker, hänga tvätt, kratta löv, klippa gräset, dra en kundvagn, växla i bilen, göra armhävningar, cykla, bära en matkasse, göra en inbakad fläta, kunna sova på min favoritsida och lyfta grejer. Detta är saker som man ofta tar för givet att kunna göra, men när man har konstant värk så funkar inte ens basicgrejer.

Min dröm är att kunna köra rullskidor och SUP igen. För det var verkligen två saker som jag älskade från första gången jag testade. Och då har jag bara testat detta 2 gånger per sport. Jag vill också väldigt gärna testa padel för första gången.

Jag drömmer också om att bara leva som vanligt. Göra vanliga tråkiga vardagssysslor.

För drygt två veckor sedan magnetröntgade jag äntligen min högra axel. Att skriva ”äntligen” i samma mening som röntgen trodde jag inte skulle hända. MEN när jag haft mer eller mindre konstant värk i 1,5 år och det har begränsat min vardag, så vill jag inget hellre än att ÄNTLIGEN få veta vad som är fel.

I måndags träffade jag ortopeden igen för att få svar på magnetröntgen. Jag var allt lite nervös innan. Även om jag längtade efter att få veta vad som är fel, så kändes det jobbigt när man skulle få det svart på vitt.

Det var flera saker som var fel i min axel. Inflammation i slemsäcken, impingement (inklämningsyndrom), AC-ledartros (se nedan) samt en supraspinatusruptur (bristning, men ortopeden sa spricka till mig). Så det känns som att allt som kan vara fel är fel, typ… Då jag har testat rehab, antiinflammatorisk medicin samt 4 kortisonsprutor – så är nu operation det enda alternativet som är kvar. Sjukskrivning 1-3 månader och rehab under en längre tid. Jag vill inget hellre än att bli bra, men sjukskrivning och ännu mer rehab känns ju sådär.

AC-ledartros

Bilden ovan är en skärmdump från artclinic.se.

Jag sätter upp målbilder för att orka vänta på operation och se framåt. Dessa bilder nedan är mina målbilder just nu. Och det är galet tur att jag kan springa utan problem med axeln. Det är min räddning! //Vickan

Rullskidor

SUP

SUP

 

 

 

4 kommentarer
  1. Det kan jag relatera till även om du verkar ha mer ont än jag. Har haft ont i vänstra axeln i snart ett halvår vilket begränsar mig till viss del. Har varit hos naprapaten vid flera tillfällen, fått akupunktur samt tagit Voltaren men det blir inte bättre. Jag försöker trots allt styrketräna så gott det går men är rädd att förvärra det så det kanske är dags för mig att ta mig till läkaren för att kolla upp det. Lycka till med operationen!

    1. Tack för din kommentar (tyvärr har jag missat den då jag inte fick någon notering). Ja, kolla upp!! Jag fick ”skäll” av fysioterapeuten att jag inte kommit tidigare… Jag skulle tips om att gå till en bra fysioterapeut eller en idrottsläkare. Vårdcentralen är bra till mycket, men har oftast inte kunskap om detta. Ta hand om dig och hoppas att du snabbt blir bra. Kram Vickan

  2. Hej! Jag opererades i september för exakt samma symptom. En korrigerade operation gjordes i mars och jag är ännu sjukskriven, men det blir bättre. Hösten/vintern/våren har varit lång med rehabilitering som tar mycket tid. Men det har varit värt det för nu ser jag slutet på resan. Så, att operera dig kommer göra det bra. Lycka till!

    1. Tack för din kommentar (tyvärr har jag missat den då jag inte fick någon notering). Låter som att din rehab resa har varit lång, men dessutom en korrigerande operation. Men härligt att du ser ljuset… Jag håller tummarna för att du snabbt blir bra igen! Kram Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras