Träningsåret 2021

Årets näst sista dag och dax att summera träningsåret 2021. Jag springer ju allra mest, så det blir inte jättemycket annan träning. Detta år har ju mest inneburit rehab för min axel tyvärr. Och cirkelpass samt några andra hemmaträningspass. Imorgon kommer en summering av löparåret 2021 här på bloggen.

Mina tankar inför träningsåret 2021 innehöll tre olika kategorier av mål: solklara, önskade och drömmande. Det var 6 solklara tankar. Där uppfylldes faktiskt alla mål utom mål 3. Där begränsades jag pga axeln. Jag hade 4 önskade tankarna, vilket tyvärr bara ett uppfylldes till hälften – att springa en fjällhalvmara. Jag sprang längden, men inte i fjällen. Dock är jag anmäld till en fjällhalvmara i Idre i augusti 2022. Tyvärr uppfylldes inte dessa tankar pga av axeln. De drömmande tankarna blev tyvärr inte alls av. Eller jo kanske. Att springa på nya och exotiska ställen. Jag tyckte att löprundorna i fjällen och i Dublin var lite alldeles extra. Så de kan jag nog få in där. Tyvärr uppfylldes inte dessa tankar pga världsläget och Corona.

Några saker som varje vecka finns med på bloggen och instagram är Veckans cirkelpassVeckans löppass och Fredagshoppet. Detta är typiska saker för Life in a happy way + min träningsfläta😉.

Detta var även året som jag fyllde 50 år! Känns helt overkligt. Jag firade min födelsedag genom att resa till Dublin med mannen (som fyllde 50 år nio dagar före mig). Det var första gången på Irland för oss, men definitivt inte sista.

Jag avslutade året med min aktiva julkalender. Det är fjärde året i rad som jag kör detta nu. Härligt att få vara aktiv alla dagar fram till julafton. Vill du använda alla tips på träningspass som jag har under dessa tillfällen, så hittar du allt HÄR.

Saker som jag minns lite extra 2021:

Häftigaste fredagshoppet: 50-årshoppet på Howth-halvön på Irland.

Vackraste fredagshoppet: utsikten (!!) på en topp i Åre tillsammans med min syster Johanna.

Tuffaste träningen: helt klart axelrehab. Så tråkigt, så enformigt. Men sååå värt det såklart!

Vackraste träningen: långvandringarna i Åre och Trysil.

Mest glädjefulla träningen: löpningarna med @werunpeking och löpcoach-onsdagarna med Runacademy!

Vackraste naturupplevelsen: egentligen alla dagar när jag varit i fjällen. Men regnbågen vid Skagsvola är något av det vackraste.

Mest tacksam för: att kroppen håller för all träning.

Årets högsta: toppbestigning av Åreskutan 1420 möh

Årets nyhet: testat SUP-yoga för första gången.

Årets roligaste inköp: en alldeles egen SUP-bräda.

Årets bästa vinst: Trail- och yoga långhelgen i Åre. Vilka fantastiska dagar med fantastiska människor!

Årets antal cirkelpass: 50 cirkelpass som hemmaträning. Du hittar dem HÄR.

Årets antal tips på löppass: 44 intervallpass eller andra former av pass för löpning, men de kan naturligtvis även användas till motionscykel, crosstrainer, roddmaskin eller till en powerwalk. Du hittar alla pass HÄR och under #veckanslöppass.

Saker som jag gärna hade varit utan 2021:

Tre fall: 24/7 ramlade jag illa, bröt stortån och skrapade upp händerna och knäna. Genomförde dock hela passet och sprang 8 km efter olyckan. 3/9 var det dax för ytterligare ett fall. Denna gång skrapade jag upp höger knä ganska ordentligt och fick en inre blödning, så jag var tvungen att halta hem direkt. 27/12 blev den tredje löparvurpan.

Högra axeln: rehab, ortopedbesök, rehab, kortisonspruta, begränsad, rehab. 1 år har nu gått och jag känner mig lite snuvad på lovade resultat…

Träningsåret 2021

Ovan mina Topp 9 bilder på instagram för året 2021. Härligt att kollaget får med så många olika delar.

Nedan några av årets fredagshopp.

Fredagshoppet

Cirkelpass

Ovan några av årets cirkelpass. De flesta har genomförts utomhus.

Nedan bilder från mina fina fjällvandringar i Åre och Trysil.

Fjällvandring

Tankar inför träningsåret 2022 kommer om några dagar på bloggen.

TACK för 2021! Jag välkomnar ett nytt år med stor öppen famn. VÄLKOMMEN 2022!! Du är efterlängtad! Kom med friskhet, sömn och lycka! //Vickan

Här kan du läsa om tidigare summeringar av träningsår:

Träningsåret 2020
Träningsåret 2019
Träningsåret 2018
Träningsåret 2017
Träningsåret 2016

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras