Armstyrka med hantlar

Jag är väldigt begränsad med vad jag får träna med höger arm, vilket har gjort att jag inte tränar vänster arm heller. Nu har jag dock kommit igång lite med lätta vikter och börjat träna armar igen. Med högerarmen får jag inte träna tungt och bara övningar där armbågen är ”låst” i sidan. Biceps och försiktigt med triceps är ok. Jag använder lite tyngre vikt med vänsterarmen, än med höger. Eftersom vänsterarmen alltid är svagare än högerarmen, tänker jag att det är bra att bygga upp den så att armarna kanske blir lika starka efter operationen som väntar. Ikväll körde jag ett pass armstyrka med hantlar. Om du inte har tillgång till hantlar, fyll två pet-flaskor eller hinkar med vatten, ris, grus eller vad du har tillgång till och önskar för vikt.

Härligt att träna på altanen i kvällssol med utsikt över trädgården. //Vickan

Min utsikt när jag tränade

Mitt pass såg ut så här:

15 reps av varje i en följd och sedan kort vila innan nästa omgång. Jag körde tre omgångar. Alltså 15 x 3 sammanlagt.

Övningar med båda armarna

  • 15 biceps curls från rak arm till 90 grader
  • 15 biceps curls från axeln till 90 grader
  • 15 biceps curls från rak arm till axeln
  • 15 triceps kickbacks

Övningar med bara vänster arm (fast kan du använda båda armarna så gör du naturligtvis det!!).

  • 15 nedifrån och rakt fram
  • 15 nedifrån och rakt ut
  • 15 solen
  • 15 bakifrån till framför

Biceps curls

Ovan biceps curls från rak arm till 90 grader. Stå axelbrett med fötterna. Raka armar med vikter i händerna, som är strax framför kroppen. Lyft upp vikterna så att armarna är i 90 grader. Stanna till och sänk sedan till startposition. Håll emot på vägen tillbaka.

Nedan biceps curls från axel till 90 grader. Samma som ovan, fast du börjar med böjd arm och vikterna vid axlarna. Håll emot ner till 90 grader i armen och dra sedan upp dem till axlarna igen.

Biceps curls

Biceps curls

Ovan biceps curls från rak arm till axel. För hantlarna från rak arm upp till axlarna i en rörelse. Håll emot på vägen tillbaka.

Nedan triceps kickbacks. Jag satte fast ett gummiband i dörrhandtaget. Jag börjar med armen i 90 grader och drar bak handen tills armen är nästan rak. Jag får inte gå längre än så här, men kan du dra handen lite längre bakåt så gör inte det någonting.

Triceps kicks

Övningar med vänster arm

Armstyrka

Ovan nedifrån och rakt fram. Håll hanteln med ovansidan av handen uppåt. Lyft rakt fram och stanna i axelhöjd. Sänk sakta tillbaka.

Nedan nedifrån och rakt ut. Håll hanteln med handflatan in mot kroppen. Lyft rakt ut åt sidan och stanna i axelhöjd. Sänk sakta tillbaka.

Armstyrka

Solen

Ovan solen. Håll hanteln bakom kroppen med handflatan mot kroppen. Lyft upp hanteln i en halvcirkel med rak arm tills armen är rakt upp. Sedan sänker du armen tillbaka igen. Om du kan använda båda dina armar, så är ju det det bästa. Då för du armarna samtidigt i varsin halvcirkel.

Nedan bakifrån till framför. Startposition som övningen ovan med hanteln bakom kroppen med handflatan mot kroppen. Lyft sedan upp och vrid handen en kvarts varv så att handloven är uppåt himlen. Och stanna när handen är rakt framåt i axelhöjd. Gå samma väg tillbaka. Om du kan använda båda armarna gör du samma sak med höger hand samtidigt.

Armstyrka med hantlar

 

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras