2 månader fixade!

Dax för ytterligare en veckorapport. Nu är 2 månader fixade. 8 veckor har gått sedan operationen och jag trodde verkligen på allvar att jag skulle vara fullt återställd vid det här laget. Sååå fel jag hade.

Måendet och träning

Det har varit en vecka som haft totala toppar, men också hemska dalar. Det har varit en känslomässig berg- och- dalbana med lycka, tårar, värk, eufori, sömnlöshet och löpning. Efter att jag besökt fysioterapeuten i tisdags fick jag godkänt att börja springa igen. Superlycka! Första löppasset var magiskt! Jag har fått till fyra löppass sedan dess. Wow, så bra jag mår när jag får springa igen. Jag ska ta det lugnt, så jag har sprungit varannan dag. Helst vill jag springa hela tiden. Armpendlingen och flåset är inte riktigt med än, men det kommer. Det känns BRA iallafall och det är huvudsaken just nu. Rehab har dock gått sådär. Jag skulle ha utökat med dynamisk styrka denna vecka, men fortsätter en vecka till med rörlighet och statisk styrka. En rehabövning har fått mig till tårar varenda gång, utom sista tre dagarna.

Sömnen

Sömnen var ”bra” några dagar förra veckan, men har blivit sämre igen tyvärr. Gaah vad jag längtar efter att få sova en hel natt i vilken sovställning jag vill! I natt vaknade jag kl. 04.30 och var då tvungen att gå upp, eftersom det värkte. Innan jag gick upp hade jag vaknat minst en gång i timmen och haft svårt att somna om varje gång. Tur att jag har en serie med många säsonger att följa just nu. Så här ser många nätter ut för mig tyvärr… Jag har köpt en ny tjockare bäddmadrass, men tyvärr var det två veckors leverans på den. Hoppas att den kan ge mig mer lugn och sömn på nätterna.

Börjat jobba

Igår började jag jobba 25 % hemifrån. Två timmar om dagen och det var ovant att ha fokus två timmar i sträck på ett möte. Jag kommer att arbeta hemifrån, då jag fortfarande inte får köra bil. Tur i oturen att gymnasieskolan har distansundervisning, för det gör det ju smidigt för mig med som kurator. Då kan jag göra mitt jobb, fast jag sitter vid datorn hemma istället.

Tv och skärm

Eftersom jag fortfarande inte kan göra mycket saker med bara en vänsterarm, blir det en hel del tv-tittande. Jag har ”fastnat” i en serie, så det är lite mysigt att längta till nästa avsnitt. Ett mål jag hade efter nyår var att minska mitt mobilanvändande. Det har gått riktigt bra och förra veckan minskade jag med 22 %. Det känns himla bra.

Jul, tulpan och kaffe

Julen är bortplockad och snön har kommit. Nu längtar jag dock till våren istället. Årets första tulpanbukett är inhandlad och en ny kaffebryggare levererar gott kaffe till mina lugna stunder i soffan.

Utmaning

Min största utmaning, förutom sömnen och rörligheten, är just nu att skynda långsamt. Jag vill springa varje dag och typ långt och länge. Det är ju inte ett alternativ just nu, så att hålla tillbaka när jag känner att kroppen vill så mycket mer är frustrerande. Fast på ett sätt bra, för då är jag ju på gång igen. Ytterligare en utmaning är att ha tålamod. Allt, och då menar jag allt, tar längre tid att göra.

Dagens löpning

Idag blev det en vintersollöpning med Cecilia. Jag fick ihop 6,5 km. Det känns verkligen fantastiskt att få springa igen. Det var lite läskigt med all is på marken, men jag hade broddar på så det blev aldrig ens en tendens till att halka. Jag valde även snöpulsande när det gick, för att slippa isen.

Framsteg

Det är ju viktigt att se de små framstegen. Om jag bara skulle gå på rörlighet och rehab, så känns det som att det står still. Men vardagliga småsaker som jag fixat denna vecka med högerarmen är att knyta skorna (äntligen!!!), skala en clementin och skriva korta små ord. Jag har köpt två sport-bh med hyskor, så de kan jag fixa själv. Grymt bra investering!

Klurigt

Veckans klurigheter att göra med bara vänsterarmen har varit att få av sig svettiga träningskläder samt att ta på och av kompressionsstrumpor. Jag har behövt hjälp med detta. Hur står folk ut att springa med utsläppt hår?? Jag har ändå mössa på mig, men tycker att det stör när håret hoppar fram när jag springer. Längtar efter min fläta!

Njuter av

Förutom att jag totalnjuter av att kunna springa, så njuter jag fortfarande otroligt mycket av att kunna tvätta håret själv. Det känns så lyxigt att klara sig själv. Tänk att en sådan självklarhet i vanliga fall, kan bli en sådan lyx just nu. //Vickan

Vinterlöpning

Blå himmel, sol och vinter. Solen värmde till och med. Fantastiskt fint!

Sollöpning

Broddar eller dubb behövdes verkligen idag!

Broddar behövdes

Rundorna utökas lite för varje gång. Jag känner att jag orkar så mycket mer, men försöker att öka klokt och successivt.

Suuntorun

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras