Kladdpepparkaka

På söndag är det redan fjärde advent, hjälp vad tiden går fort. Idag tänkte vi tipsa om en supersmarrig kladdpepparkaka som passar perfekt till fjärde adventsfikat. Receptet  kommer ursprungligen från Annika Sjöö:s blogg. Vi har bjudit på den många gånger & den blir alltid väldigt uppskattad. Kakan innehåller inget vitt mjöl eller vitt socker samt är superenkel att göra, precis som vi vill ha det ?. Enklast gör du kakan i en matberedare men det fungerar även med stavmixer, men då får man jobba lite extra ?. Det går även utmärkt att servera kakan som efterrätt. Då är det gott med vispad kokosgrädde & bär till. //Lina & Vickan

img_4184
Kladdpepparkaka

4 dl cashewnötter
12 urkärnade dadlar
4 tsk pepparkakskrydda
2 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl mjölk (vi tog havremjölk, men det funkar med vilken mjölk som helst)

Mixa nötterna, dadlarna & pepparkakskrydda. Häll i äggen och mixa igen. Häll i resten av ingredienserna & mixa noga. Häll upp i springform som du har smörat med kokosolja. In i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Njut!

img_4191

 img_1184

1 kommentar
  1. Mmmm såå god den var!
    Hade slut på cashew, så jag körde på mandlar och lte pumpafrön istället, kokosgrädde plus lite vatten – crazy gott!
    Tack för ett smarrigt recept, även om juletiden är över är en kladdig kaka alltid gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.