Frö- och mandelfrallor

Det här är ett av mina favoritrecept – frö- och mandelfrallor som är superenkla att göra, precis som jag vill ha det. Man kan äta dem som de är eller med pålägg, jag tycker de är godast utan något på. De är ett perfekt alternativ istället för en bulle till eftermiddagskaffet, så blir det ett bra mellanmål. Jag brukar frysa in dem en och en och ta med till jobbet och till frukostfikat. //Lina

fröbröd

 
Frö- och mandelfrallor (ca 12 stycken)

4 ägg

1 dl havremjölk (eller annan valfri)

4 dl havregryn

1 dl pumpakärnor

1 dl linfrön

2 dl hackade mandlar

8-10 stycken torkade aprikoser

En nypa salt

Klipp aprikoserna i små bitar och lägg i en bunke. Häll i övriga ingredienser och rör om ordentligt. Mandlarna hackade jag hastigt i matberedaren, jag valde lite grövre bitar inte finhackat. Forma till bollar och lägg på en plåt, platta till dom lite. Det blir en ganska kladdig smet. In i ugnen på 180 grader i 12-15 minuter. Låt svalna. Njut!

fröbröd

fröbröd

fröbröd

fröbröd

 

 

 

 

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.