Havre- & hasselnötskakor

Jag brukar baka sånt som jag kan äta både till fika, mellis eller när som helt enkelt. Godsaker som innehåller bra grejer. Det blir inte mycket bättre än så tycker jag. Tar jag en för- eller eftermiddagsfika så kombinerar jag det alltid med mitt mellanmål. Alltså inte både fika och mellanmål. De här smarriga havre- & hasselnötsakorna bakade jag & hade med till förmiddagsfikat på jobbet, ett par kakor till kaffet är ju inte fel?.  Det blev ett perfekt mellanmål & jag höll mig mätt till lunchen. //Lina

havrekakor

Havrekakor (cirka 8 stycken)

2 dl havregryn

1 ägg

0,5 dl hasselnötter

0,25 dl solrosfrön

1 msk agavesirap

0,25 tsk vaniljpulver

0,5 tsk kanel

1 msk kokosolja

5 torkade aprikoser

Grovhacka hasselnötterna. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke, bäst blir det om du gör det med händerna. Forma till 8 bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem till kakor. In i ugnen på 150 grader i cirka 12 minuter. Njut! Förvara dem i en burk i kylen så håller de cirka 1 vecka.

havrekakor

 

havrekakor

 

havrekakor

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.