Fruktpaj med valnötter

Det här blev en riktig höjdare. En nyttigare och mer mättande variant på fruktpaj. Den passar både som frukost, mellis eller till fikat. Receptet hittade jag på Arla, men jag ändrade lite efter mitt tycke och min smak. Jag försöker baka nyttigare alternativ till fikat för att kunna kombinera fika och mellanmål. För att inte hungra ihjäl innan middagen,behöver jag ett stadigt mellanmål?.  //Lina

img_0920 - Fruktpaj med valnötter

Fruktpaj med valnötter ( cirka 4 portioner)

2 päron (eller äpplen)

1 dl havregryn

2 dl råggryn

1 dl valnötter

0,5 tsk vaniljpulver

4 urkärnade dadlar

Kanel efter smak

2 ägg

2 dl valfri mjölk (jag tog havre)

1 msk agavesirap

Hacka päronen i bitar och lägg i en ugnssäker form. Blanda gryn, nötter, dadlar och kryddor. Häll blandningen över päronen. Vispa ihop mjölk, ägg och agavesirap. Häll det i formen. In i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter. Njut!

img_0918 - Fruktpaj med valnötter
img_0921.jpg

img_0919.jpg

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.