Ugnsbakad gröt

Ugnsbakad gröt låter kanske inget vidare men är väldigt gott. Det passar bra istället för smörgås. Jag gillar att kunna förbereda på söndagen inför veckan så jag har lite frukostar och mellanmål klara. Många förbereder lunchen, men frukost och mellanmål är lika viktigt tycker jag. Ugnsbakad gröt är perfekt som frukost eller mellis. Jag äter min som den är och kall, men det funkar att ha lite kesella eller keso till samt att värma den om man vill. //Lina

IMG_2136-e1485863639402 - Ugnsbakad gröt

Ugnbakad gröt (4 portioner)

3 dl havregryn

2 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver

2 ägg

1,5 dl mandelmjölk (eller annan valfri mjölk)

2 dl frysta blåbär (hallon är också gott)

3 msk kokosflingor

Blanda samtliga ingredienser utom blåbär och kokosflingor. Vänd sedan i blåbären. Häll smeten i en form som är smord med kokosolja (min form var 25×18 cm). Strö över kokosflingorna och grädda på 200 grader i 20 minuter. Låt sedan svalna och skär i önskad storlek. Njut!

IMG_2135-e1485863675107 - Ugnsbakad gröt

IMG_2134-e1485863698743 - Ugnsbakad gröt

Jag brukar skära upp den i 4 bitar då jag tycker en sån bit är lagom  till frukosten.

IMG_2137-e1485863763503 - Ugnsbakad gröt

 

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.