Den här vegetariska grytan är så god och superenkel att göra. Jordnötssmöret ger en underbar smak och krämighet. Den funkar utmärkt att frysa in så man har lite matlådor klara. Jag brukar ha mathavre till och grönsaker. Enkel, nyttig och billig mat – det blir inte mycket bättre än så ?. //Lina
Kikärtsgryta med jordnötssmör ( 4 portioner)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 paket avrunna kikärtor (ca 460 gram)
1 paket krossade tomater (ca 400 gram)
1 burk kokosmjölk (ca 400 gram)
3 msk jordnötssmör
2 msk curry
Lite chiliflakes efter smak
Salt och peppar
Olja eller smör att steka i
Hacka löken och stek den mjuk i olja/smör. Häll på curryn och pressa ned vitlöken. Stek i 1 minut. Häll i resten av ingredienserna och koka försiktigt i 5 minuter. Avsluta med att salta och peppra till önskad smak. Njut!