Raw paj

Denna härliga lördag tänkte jag tipsa om en supergod raw paj jag brukar göra. Inspiration till den här pajen fick jag från ett recept jag hittade på Instagram (kommer tyvärr inte ihåg vart då det var länge sedan), men lite justeringar fick det bli för att passa mig. Det är en härlig nötbotten med bär och kokosfyllning. Supersmarrigt till fikat och perfekt mellis. Ha en fortsatt fin lördag! //Lina  

IMG_1790 - Raw paj

Raw paj (1-2 st beroende på hur tjockt skal du vill ha)

Botten

1 dl mandelmjöl

3 urkärnade färska dadlar

1 tsk kokosolja

10 st valnötter eller andra nötter efter tycke smak (t.ex. paranötter)

Mixa samman samtliga ingredienser och tryck ut i en liten form som du klätt med plastfolie. In i frysen så det stelnar ordentligt.

Fyllning

En halv banan

6 frysta jordgubbar (eller andra bär, hallon blir väldigt gott och blåbär ger fin färg)

Ca 3 msk kokosgrädde (eller det krämiga överst i kokosmjölken)

Måtten till fyllningen är väldigt ungefärliga. Du får provsmaka dig fram. Fyllningen görs bäst precis innan servering. Ta ut botten ur frysen och fyll upp med fyllningen. Botten tinar fort så ta inte fram den i förtid. Pudra lite kakao över. Njut!

IMG_1789 - Raw paj

IMG_1793 - Raw paj

IMG_1791 - Raw paj

Mina små formar jag använder.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.