Idag tänkte jag bjuda på ett recept på ett saftigt och gott bananbröd som jag brukar göra. Jag tycker alltid bananerna mognar så fort & jag gillar inte bananer som är på gränsen till övermogna. Blir det någon enstaka övermogen banan, fryser jag in den i bitar för att kunna göra glass på den senare. Får jag flera övermogna bananer brukar jag slänga ihop detta goda bröd. Det blir godast när bananerna är på gränsen till övermogna. //Lina
Bananbröd
3 bananer
8 dadlar
4 ägg
2,5 dl hasselnötsmjöl
2 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 dl smält kokosolja
en nypa flingsalt
Mixa bananer och dadlar med en stavmixer. Häll i övriga ingredienser och blanda ordentligt. Häll smeten i en avlång form klädd med bakplåtspapper. Grädda på 180 grader i ca 40-45 minuter. Njut!
På väg in i ugnen.
Färdigt.