Choklad- och hasselnötsmuffins

Min familj älskar muffins. Jag bakar ofta muffins med en massa olika fyllning, utifrån barnens önskemål. Jag själv vill äta lite nyttigare varianter och testade dessa. Nu har jag alltid dessa choklad- och hasselnötsmuffins i frysen. Perfekt att tina en eller två till fikat. Så galet goda! Testa dessa!! Barnen gillar dem faktiskt också. Saftiga, även om de varit frysta. //Vickan

Glutenfria och sockerfria muffins

Choklad- & hasselnötsmuffins

10 urkärnade färska dadlar
2 dl hasselnötsmjöl
1 dl kokoschips
0,5 dl smält smakfri kokosolja
4 msk kakao
0,5 msk honung
2 tsk vaniljpulver
3 ägg
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlar, hasselnötsmjöl och kokoschips i en matberedare. Häll i den smälta kokosoljan tillsammans med kakao, vaniljpulver och honung. Mixa igen. Knäck äggen i smeten och mixa med det övriga till en jämn smet. Häll till sist i bakpulvret och mixa snabbt in det. Klicka ut smeten i små minimuffinsformar (använd gärna en minimuffinsplåt för att få dem lika stora). Grädda i ca 10 min mitt i ugnen. Ställ dem sedan i kylskåpet i ca 30 min innan servering (går bra att äta innan också). Smeten räcker till 24 minimuffins. De funkar perfekt att frysa in, så kan man plocka fram de man önskar!

Choklad- och hasselnötsmuffins

Fika

Tips på annat gott sommarfika som är både glutenfritt och sockerfritt, är min rabarberpaj.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras