Hallonpaj

Sommar sommar sommar. Vädret är fantastiskt. I trädgården mognar bär. Mumsigt gott med paj på egenplockade bär. Vi har några vilda buskar (ogräs egentligen) med hallon. Men ojojoj vad hallon det kommer där just nu. Plockar nya varje dag. Så idag blev det en härligt god och somrig hallonpaj. Sockerfri, glutenfri och nötfri. Mums! //Vickan

HallonpajHallonpaj

Ingredienser till 1 portion:

2 msk havregryn
2 msk riven kokos
1 msk agavesirap
1 krm vaniljpulver
hallon

Blanda samman alla ingredienser i en liten skål. Lägg hallonen i ett tjockt lager (eller vilka bär/frukter du önskar) i en liten pajform. Om du använder frusna bär så strö över 1 tsk kokosmjöl över bären, så att det inte blir en så vätskig paj. Fördela smulpajsdegen över hallonen. In i mitten av ugnen på 225 grader i ca 8 minuter. Njut bara som den är eller tillsammans med kvarg, glass, vaniljsås eller vad du önskar till. Gott och somrigt!

Raspberry

Swedish fika

Här finns receptet på en supergod rabarberpaj.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras